WDS 110709

WDS 110709

Tänk den här dagen för 23 år sen så gifte jag mej. Tänk vad tiden går fort och vilken tur att man inte blir äldre… :=)

Åter till WDS. Vi började även den här dagen med att åka till WDS men idag så stannade Emma hemma. Vi kollade på frallorna på fm på Franska Mästerskapen och sen efter lunch så var det corgi som skulle ut på WDS.



En portugisisk kille hade den här trelviga skäcken. Otroligt social, glad och trevlig....



Lena unnade sej ett glas äkta champangne och det gjorde hon rätt i!


Den här dagen så tyckte vi att vi hade kollat på det mesta som vi ville se men vi gick i alla fall runt och tog information om kommande WDS och Europautställningar och andra stora utställningar.

Ska bli skoj att se hur mycket vi kan genomföra. Det är ju bara pengarna som styr för det är otroligt roligt att åka på roadtrips som vi brukar göra.

Vi tyckte att Emma kunde åka in till Paris och gå i lite modeaffärer men hon ville inte det utan gick en promenad och var sen på rummet och chillade. Vem kunde tro att två medelålders damer skulle ta knäcken på en tonåring? Hahahahhahaha

Vi såg på alla corgihanarna för det är ju dem som är mest intressant för mej och sen sa jag hejdå till Jo och Bea mina härliga nya vänner och uppfödare från Frankrike. Jo är ju dessutom Geishas uppfödare.



Om vi inte var helt fel ute så blev den här killen WW... Men jag lovar inget....

Vi chillade ett tag på rummet innan vi begav oss in till Paris igen. Den här gången var det Triumfbågen vi hade tänkt kolla på. Vi hittade dit utan problem. När vi stod där och fotade så ser vi hur polisen stänger av Champs Elysses och det kommer en paradorkester, änkor till de som stupat i strid och annat folk och marscherade fram till Triumfbågen. Rätt mäktigt var det….



Triumfbågen



Paradorkestern. Det var härligt att se unga barn och gamla människor om vartannat spela tillsammans.



Sen kom de som skulle lägga ner kransar och andra blommor



De sörjande släktingarna som marscherade i takt....



Här är de på väg att ställa upp sej framför Triumfbågen



Sen kom det ett nygift par i en lååååååång limosine

Sen skulle Emma och Lena gå närmare och ta på byggnaden men jag stannade kvar på den andra sidan. De var borta ett bra tag men till slut så kom Lena men inte Emma som då hade bestämt sej för att gå upp i Triumfbågen för att kolla på utsikten. Det var bara det att det var kö som överallt annars så hon var borta bra länge och då sprack vårt tidsschema än en gång…
Men för att roa oss så tittade jag och Lena i Cartiers skyltfönster och drömde ljuva drömmar om de underbart vackra smyckena vi såg där.




Ja drömma kan man ju.... :=)



Ja suktade gjorde vi båda två....






Några av godbitarna och drömma kan man ju... :=)

Vi passade även på att köpa lite souvenirer i en presentshop och självklart vykort.

Sen var det bara att vänta på Emma….

Till slut så kom hon och vi kunde dra vidare till Sacre Ceur (ingen aning om hur det stavas…)



Sacre Ceur



Lena och Emma på väg upp mot kyrkan



En mysig butik

Det var så otroligt typiskt franskt att gå upp mot kyrkan. Smal väg, stånd överallt, öppet överallt och väldigt trevlig stämning. Rätt så mysigt att promenera kl 22.30 och allt är öppet och varmt och skönt ute. Vi köpte lite att äta nedanför kyrkan och chillade lite även där innan det var dags att ge sej av hem till hotellet.



Lena och Emma handlar av Paris absolut suraste tant....



Min hotdog som visade sej bestå av två korvar läng efter varandra.. Så Tonic blev glad!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0