WDS 110710

WDS 110710

I morse så ställde vi klockorna på 06 så att vi skulle hinna allt vi hade tänkt + att vi skulle packa och ta oss från rummet.

Det sket sej lite. Eller vi vaknade i rätt tid men vi hade ont i våra sargade kroppar så farten var inte så hög om man säger så. Men då kom vi överens om att vi ser det vi ser och sen är det inget mer med det. :=)

Whatever så packade vi våra väskor och bar ner dem till bilen där vi packade in det mer eller mindre logiskt. :=) Sen tog vi bussen in till Paris. Den här stannade på ett helt annat ställe så vi blev väldigt konfunderade men då visade det sej att det var en helt annan buss än den vi brukat ta som gick till centralstationen…
Då tänkte jag i mitt stilla sinne: undrar hur den här dagen kommer att bli om den börjar på det här sättet…..

Men precis som jag tänkte det så kom ”vår” buss så det var bara att hoppa på den och åka dit vi skulle….:=)

När vi kom till centralen så skulle vi ta ut pengar men då var bankomaten trasig… Suck….



Centralstationen

Lena och Emma hade hittat en informationstavla men jag gick och frågade i en kassa i stället. Vi gick först till den som de hade hittat men den var också trasig så vi fick gå till de som min gubbe hade berättat om..
Så det blev ett bekymmer mindre i alla fall….

Sen hade vi lite problem med att hitta vart vi skulle… Dagens program skulle börja med frukost på trevliga restaurangen och sen Eiffeltornet.

Frukosten var helt underbart god men jag var så hungrig att jag hade lätt kunnat käka en till macka. Det var i alla fall en kopp choklad (eller kaffe), en croissant och en painriche med marmelad. En otroligt serviceminded servitör och mysig miljö.



Sådär började jag vackla lite om vad jag tycker om fransmän….:=)

Ut på nya äventyr och mot Eiffeltornet.

Vi åkte tunnelbana och det är ett otroligt billigt färdmedel i Paris. Du köper en biljett och åker så länge du vill på den så länge du inte går utanför grindarna. Spelar ingen roll hur många zoner du passerar..

Rätt vad det var så hoppade det på en kille som var skitduktig på att spela dragspel. Jag kunde tyvärr inte ge honom några pengar för Lena bar min väska och satt i en annan kupe med Emma… L

Till slut så var vi i alla fall framme på rätt station och sen var det bara att börja gå….

Det kändes som långt men jag vet inte riktigt hur långt man fick gå. Inte så bra för min rygg i alla fall.. För Frankrike är inte ett dugg anpassat för de som har problem för det finns nästan aldrig några rulltrappor i tunnelbanan. Skulle det finnas en rulltrappa så går de neråt… Helt ologiskt…

Men till slut såg vi skyltar och följde strömmen av turister och såg detta otroligt maffiga torn. MEN eftersom att tidsschemat hade spruckit (vi hade tänkt vara där när de öppnade kl 9) så var det så otroligt långa köer att jag sa direkt att jag klarar inte att köa så länge, utan då får jag sitta på backen och det kändes mindre bra eftersom att jag den här dagen hade en kjol på mej…

Emma och Lena tyckte inte heller att det skulle vara värt säkert 3 timmar i kö eftersom att vi ville se Louvren också.

Men vi tog oss tid att njuta av folkvimlet och att fota Eiffeltornet och oss själva i olika vinklar.

Så vi satt säkert där och njöt av atmosfären i en timme… Underbart var det. Men lite less blev man på alla försäljare som skulle sälja ett lila, blått eller nåt annat vackert Eiffeltorn till oss.

Då ser vi hur det kommer militärer dit med vapen.. Jag blir alltid lite orolig och Lena blir lugn av det. Vi såg hur en av dem klev upp på en plint och blev fotad framför Eiffeltornet så jag frågade Emma om hon kunde springa dit och fixa det till mej. Efter viss tvekan så sprang hon iväg och kom tillbaka jätteglad när hon hade lyckats.

Det är ju sällan det kan bli så mycket värre än att man får ett ”nej” så i min värld så är det bara att fråga på.

Sen kom vi på att vi ville vara med alla tre på samma bild framför tornet så då skickade jag iväg Emma igen att fråga en gubbe med kamera på magen som såg snäll ut.

Han ställde glatt upp och frågade om vi skulle godkänna bilderna men då sa jag att det är ju tyvärr inte så mycket att göra åt hur vi ser ut :=)

Sen började vi gå mot tunnelbanan igen. Nu hade det kommit några nya försäljare så jag köpte en liten grej till bonusbarnet (det minsta) Det var som ett litet tåg med hans namn på. En bokstav för varje vagn så det var lite skoj. Inte så dyrt heller. Till mamma köpte jag en scarf så jag hoppas att hon  kommer att gilla den. Jag tyckte den var fin i alla fall.

Vi hoppade på tunnelbanan och skulle nu mot Louvren. Inga problem att hitta vart vi skulle kliva av i alla fall. Men sen fick vi yra på lite innan vi hittade vart vi skulle upp nånstans till ljuset… :=)

Vi började gå mot museet och till slut så hittade vi en ingång inne i en galleria. Vi frågade hur vi skulle göra så det var bara att gå in och köpa biljetter.

Sagt och gjort. Vi kom till en sorts biljett automat och köpte våra tre biljetter. Sen såg vi en megalång kö så vi trodde att det var den vi skulle köa i. Man har ju alltid hört vilka köer det är för att få se Mona-Lisa… Men då hörde Lena nåt om att om man hade biljett så skulle man inte köa där.

Så vi kröp under och gick till en man som kollade biljetter och frågade vart vi skulle. Det var bara att gå uppför trappan sa han.

Sagt och gjort. Och fy vilken äcklig och lång trappa. Jag fick svindel och det var jätteobehagligt för den reagerade när folk gick i den också, alltså den var inte helt stum….
Men väl uppe så fick man lön för mödan. Gud vad det var vackert. För att vila lite så fotade vi rätt så mycket där uppe. Sen såg vi en otroligt jättelång kö så vi ställde oss sist i den. Då var det en tjej som frågade om vi hade biljetter? Javisst sa vi, då ska ni inte stå här utan då är det bara att gå in i den andra ingången och där var det helt tomt.

Snacka om att det kändes som en gräddfil :=)

Där var det i alla fall säkerhetsåtgärder så det var en vakt som skulle kolla Lenas och Emmas väskor och jag försökte skoja lite och säga att Lena hade en pistol med sej men nja, det var inte så värst populärt om man säger så….

Väl inne i rätt paviljong, för Louvren måste ju vara ett mecka för de som är konstintresserade, så var det bara att börja leta Mona. Märkligt nog så fick man fota där inne om man inte hade blixt på kameran.

Så jag fotade rätt så många bilder av tavlor eftersom att min älskling gillar konst :=)

Till slut så kom vi fram till Mona. Ingen värst kö där heller. Lite trängsel: ja men inte kö.
Jag blev väldigt förvånad över hur liten tavlan var. Den hängde alldeles själv på en vägg och självklart så fotade jag även henne :=)

Sen gick vi en sväng och fotade och kollade innan vi skulle iväg hemåt.

När vi kommit ut från Louvren och var i gallerian så hittade vi nåt som såg ut som handikappanpassning så vi tog den vägen och trodde att vi skulle få slippa några trappor…

Men inte då.. Det enda vi hittade var en hiss som gick till en stängd dörr och vi med vår sjuka fantasi kunde ju lätt fantisera om vad de gjorde med handikappade bakom den dörren :=)

 Ja vi har ju inte några större fel på fantasin jag och Lena i alla fall. :=)

Resan med Metron till centralstationen gick helt utan missöden och Emma hade ju dessutom hittat att vi kunde ta en annan linje så då blev det inte ens ett byte… Nice, nice..

När vi satt där på tåget så kom det på en kille som körde opera med en handdocka… Himla skoj när det händer oväntade saker men det var inte nån som gav honom nånting och det var ju tråkigt. Lena höll i min väska där jag hade plånboken så jag var inte bättre än någon annan…

Sen gick vi och väntade på bussen som kom nästan på en gång. När vi hade åkt en liten stund. Så klev det på ett trevligt par som visade sej vara från Skellefteå. Alltså ibland är världen väldigt liten….

De var jättetrevliga och hade varit i Florens och Italien och nu varit en sväng i Paris innan de skulle hem till Skellefteå.

Medan vi satt där och pratade så var det två hemlösa som klev på bussen, Det kan ha varit en mamma och hennes utvecklingsstörda vuxna dotter. De gapade och skrek åt varandra  och rätt vad det var så fick dottern en flathand av mamman rätt över ansiktet.
Sen klev det på några andra som talade med dem och då lugnade de ner sej och gick och satte sej på två säten bredvid varandra. Ja det var llite märkligt beteende för oss här uppifrån Sverige men inte många höjde på ögonbrynen mer än oss…. :=)

När vi klev av bussen så var Lena lite lätt förvirrad efter dagens alla strapatser och började gå åt fel håll men sen ändrade hon färdriktning och vi gick till hotellet.

Vi packade om i bilen och sen åkte vi iväg mot Belgien. Vi tog små vägar så att vi skulle få se lite olika saker och det var så otroligt vackert….

Vi slapp även Brysselringen och det gjorde ju inte saken sämre precis…

Vi körde in i Waterloo och skolle känna historiens vingslag där Napoleon stupade men vi hittade inget monument alls… HUR är det möjligt på en skala.

Emma hoppade ur bilen och frågade några tjejer och de hade ingen aning om vad hon talade om… Märkligt, märkligt….

Men sen när vi körde runt i Waterloo så såg vi att det stod Sacre Ceur (säkert felstavat men det bjuder jag på). Så antagligien så har de bytt Napoleon mot Sacre Ceur….

Vi körde sen till Holland (ja jag vet att det heter Nederländerna) och gick på toa på en bensinmack och sen sov vi ute på parkeringen där….


WDS 110709

WDS 110709

Tänk den här dagen för 23 år sen så gifte jag mej. Tänk vad tiden går fort och vilken tur att man inte blir äldre… :=)

Åter till WDS. Vi började även den här dagen med att åka till WDS men idag så stannade Emma hemma. Vi kollade på frallorna på fm på Franska Mästerskapen och sen efter lunch så var det corgi som skulle ut på WDS.



En portugisisk kille hade den här trelviga skäcken. Otroligt social, glad och trevlig....



Lena unnade sej ett glas äkta champangne och det gjorde hon rätt i!


Den här dagen så tyckte vi att vi hade kollat på det mesta som vi ville se men vi gick i alla fall runt och tog information om kommande WDS och Europautställningar och andra stora utställningar.

Ska bli skoj att se hur mycket vi kan genomföra. Det är ju bara pengarna som styr för det är otroligt roligt att åka på roadtrips som vi brukar göra.

Vi tyckte att Emma kunde åka in till Paris och gå i lite modeaffärer men hon ville inte det utan gick en promenad och var sen på rummet och chillade. Vem kunde tro att två medelålders damer skulle ta knäcken på en tonåring? Hahahahhahaha

Vi såg på alla corgihanarna för det är ju dem som är mest intressant för mej och sen sa jag hejdå till Jo och Bea mina härliga nya vänner och uppfödare från Frankrike. Jo är ju dessutom Geishas uppfödare.



Om vi inte var helt fel ute så blev den här killen WW... Men jag lovar inget....

Vi chillade ett tag på rummet innan vi begav oss in till Paris igen. Den här gången var det Triumfbågen vi hade tänkt kolla på. Vi hittade dit utan problem. När vi stod där och fotade så ser vi hur polisen stänger av Champs Elysses och det kommer en paradorkester, änkor till de som stupat i strid och annat folk och marscherade fram till Triumfbågen. Rätt mäktigt var det….



Triumfbågen



Paradorkestern. Det var härligt att se unga barn och gamla människor om vartannat spela tillsammans.



Sen kom de som skulle lägga ner kransar och andra blommor



De sörjande släktingarna som marscherade i takt....



Här är de på väg att ställa upp sej framför Triumfbågen



Sen kom det ett nygift par i en lååååååång limosine

Sen skulle Emma och Lena gå närmare och ta på byggnaden men jag stannade kvar på den andra sidan. De var borta ett bra tag men till slut så kom Lena men inte Emma som då hade bestämt sej för att gå upp i Triumfbågen för att kolla på utsikten. Det var bara det att det var kö som överallt annars så hon var borta bra länge och då sprack vårt tidsschema än en gång…
Men för att roa oss så tittade jag och Lena i Cartiers skyltfönster och drömde ljuva drömmar om de underbart vackra smyckena vi såg där.




Ja drömma kan man ju.... :=)



Ja suktade gjorde vi båda två....






Några av godbitarna och drömma kan man ju... :=)

Vi passade även på att köpa lite souvenirer i en presentshop och självklart vykort.

Sen var det bara att vänta på Emma….

Till slut så kom hon och vi kunde dra vidare till Sacre Ceur (ingen aning om hur det stavas…)



Sacre Ceur



Lena och Emma på väg upp mot kyrkan



En mysig butik

Det var så otroligt typiskt franskt att gå upp mot kyrkan. Smal väg, stånd överallt, öppet överallt och väldigt trevlig stämning. Rätt så mysigt att promenera kl 22.30 och allt är öppet och varmt och skönt ute. Vi köpte lite att äta nedanför kyrkan och chillade lite även där innan det var dags att ge sej av hem till hotellet.



Lena och Emma handlar av Paris absolut suraste tant....



Min hotdog som visade sej bestå av två korvar läng efter varandra.. Så Tonic blev glad!


WDS 110708

WDS 8 juli

 

Ja den här dagen var det meningen att vi skulle vara inne på WDS på morgonen eftersom att corgi hade sin Franska Championatutställning.

Men det blev inte riktigt så.

Vi kom iväg sent och sen var det köer så när vi kom dit så var corgihanarna klara och vi hade inte hittat var vi kunde köpa en katalog så det gav inte så mycket att se dem.

Men jag fick i alla fall träffa både Bea och Jo efter att ha varit till franska corgiklubbens monter och frågat om de kände någon av dem.

Turligt nog för mej så kände den ena damen Bea så hon följde mej till corgiringen och pekade ut vem som var Bea.

Så medan jag stod och väntade på att Bea skulle bli klar så väntade den vänliga damen där med mej. Så jag talade om för henne att hon gjorde att jag tyckte lite bättre om fransmännen och då blev hon glad.

Bea blev klar med sina corgisar i ringen och vi blev presenterade för varandra.

Hon var precis lika trevlig som i mailen så det var skönt.

Jo var upptagen med att följa sin hund som var inne i ringen men vi stod och väntade och sen blev jag presenterad även för henne….

Hon var ännu trevligare än vad jag hade trott :=)

Känns så himla bra att ha fått så bra kontakt med de här två uppfödarna och självklart Meta i Holland.

Det är skoj att ha visioner för då känner man ju att man har ett mål att sträva mot.

 

Sen skulle det bli corgilunch men jag skulle gå iväg en sväng och kolla hur det var med Lena och Emma. Hittade Lena först som stod i veterinärkön och var glad att det fanns en veterinär den här dagen….Men första svängen som Lena stod i veterinärkön den här dagen så blev det inget för då kom inte veterinären… Då skulle Lena komma tillbaka kl 14 men såg att det var öppet och chansade och då gick det bra. Äntligen. Att det kan vara så svårt att planera nåt så enkelt. I min värld så kan jag ju tycka att det bara skulle vara att ha en veterinär där som stämplade in i passet efter att han hade sett djurägaren gett tabletterna.
Hur svårt kan det vara på en skala? Inte så värst…. :=)

 

 

Sen gick vi och käkade buffe i Royal Canins monter… Herre min je vilken mat….. Där fanns allt möjligt så vi åt så vi blev ordentligt mätta :=)
Sen gick vi iväg till Eukanubas monter där vi fick fika så det finna många bra saker med att gå på WDS i alla fall om man är uppfödare :=)

 

Sen var det dags att kolla på tollarna. Vi träffade Pia igen och så Gerja så det var hur skoj som helst. Jag såg en fin hane från England som jag tyckte var intressant.

 

Som vanligt så gick vi runt och kollade på alla utställare….

 

Sen åkte vi tillbaka till hotellet och då gick vi till pizzerian och köpte pizzor. Emma var inte hungrig så hon följde inte med oss

 

Efter ett tag så blev det bestämt att vi skulle åka in en sväng till Paris så då gjorde vi det. Det var rätt sent när vi åkte in och när jag frågade när sista bussen gick hem så hade inte Lena och Emma kollat det så jättenoga så det visade sej att vi inte skulle komma hem med samma buss.

Men innan de kom fram till det så stannade jag i vänthallen på centralstationen och de gick iväg och skulle leta busstider. De var borta mer än en timme och när de kom tillbaka så sa jag att jag var less och ville hem och sova eftersom att vi skulle iväg till utställningen även nästa dag. Men då kom de på att det inte gick nån buss hem förrän nattbussen som gick kl 24.
Jag kan säga att då var jag inte speciellt glad. Jag hade skitont i hela kroppen och fötterna efter att ha gått på mässan i två dagar och nu skulle jag sitta och vänta på en buss i 2 timmar… Det finns roligare saker att göra om man säger så.

Medan jag satt ensam och väntade så kom det förbi beväpnade militärer. Jag frågade om jag skulle vara orolig för nånting men de gick dem och det gjorde ju inte saken bättre.

Sen kom det en pundare och sa nåt på franska men jag låtsades inte  höra och som tur var så gick han.

 

Inte så värst trevlig stad emellanåt men ändå så känns det inte osäkert att vara i Paris. Jag tycker nog att Stockholm kan verka mycket värre i många fall….

 


Mera WDS 110706

Ja nu idag har vi varit en tur till Versailles slott mm.... Det var otroligt vackert. Jag kunde iof inte se så mycket av det eftersom att när vi hittade en parkering så var den så långt borta att jag fick så otroligt ont att jag fick ge mej så att jag ska kunna ha skoj på utställningen i morgon....

Men i alla fall.... Glömde ju säga att när vi körde från BElgien imorse så var det massor med långtradare. Lena undrade hur chaufförerna såg ut så jag försökte kolla och ge en sammanfattning till Lena.
Det var en som såg vanlig och trevlig ut så jag vinkade till honom när Lena körde förbi och han blev jätteglad och vinkade glatt tillbaka.
Nästa som blev glad var en annan som såg trevlig ut och han tutade och la sej efter oss i samma fil så Lena var rädd att det var en stalker.... hahahhahahha

Sen när vi chillade på hotellrummet så fick vi ju äntligen tillgång till internet. Då visade det sej att en kille jag hade kontakt med förut ville bli vän med mej på fejjan... Lite otippat om man säger så..... :=)
Men jag har ju den bäste man kan ha och det är så synd att han inte är med här i Paris.....

När vi åkte hem från Versailles så såg vi Eiffeltornet flera gånger. Ska bli skoj att se det..:=)

Jag måste verkligen säga att Lena är otroligt duktig på att köra i stressande storstadstrafik.....

I morgon så blir det utställning så det ska bli skoj att se hur det går för Tonic....

När vi kom hem från Versailles så skulle vi käka så vi gick till en pizzeria i närheten och köpte Panini.... mumisgt
Sen skulle Lena vara kulturell och kolla på fransk TV där de visade en dubbad Criminal Minds.... Kändes lite spookie när man vet hur deras röster låter egentligen och sen höra dem med helt andra röster... :=)

Sen skulle vi sova. Det är en dubbelsäng med bara ett täcke så vi får väls ehur det går.... :=)meraa

WDS 110706

Onsdag 110706

 

I morse så vaknade vi kl 04 i bilen av att det var så varmt. Sen satt vi och pratade i 1.5 timme innan vi åkte vidare. Eller ja, det var jag och Emma som löste världsproblemen och Lena chillade.

Men nu har vi i alla fall börjat att åka mot Paris. Känns väldigt surrealistiskt att vi är framme om ca 2.5 timme… :=)

Sen får vi se vad vi ska hitta på idag eftersom att vi inte får checka in på hotellet förrän tidigast kl 17 men vi får väl åka iväg på nån sightseeing.

 

Nu har vi fikat frukost och chillat på en parkering. Jag skickade ett sms till älsklingen och sa att Lena kört 170 på autobahn med SAABen och han tyckte att det var lite klent eftersom att bilen går 200 så när vi åker hem så ska Lena köra ännu fortare… Spännade, spännande…..

Lena var inte medveten om att hon hade ”blicken” men jag och Emma såg att det var en långtradarchaffis som inte kunde ta blicken ifrån vår bil och om man säger som så: jag tror inte att det var mej han kollade på… :=)

 

När vi kom in i Frankrike i morse så var det en vägtull. Lena blev jättestressad och ville ha mitt kreditkort men sen visste hon inte vilken infart vi skulle köra in till. Det fanns nämligen flera olika att välja på. Vi antog att det inte var där alla långtradarna var så när det kom en ensam husvagn så tog vi och följde efter den.

Vi körde fram till bommen där man skulle ta och betala men det låg redan en biljett där så i stället för att trycka på ”hjälpknappen” så tyckte jag att Lena bara skulle ta biljetten så då hörde hon efter mej HEUREKA! Så det var bara att ta biljetten, bommen öppnades och sen var det bara att köra in i Frankrike…..

 

Det gick bra en lång stund tills vi närmade oss Paris för då kom vi till nästa vägtull… Lena stressade upp sej men jag tyckte att hon skulle ta den man betalade med kort och då gjorde hon det.

När vi stod där så var vi ensam i vår kö så det var lugnt men sen kom det några bilar till och då blev Lena nervös…

Lena tog mitt VISA kort och körde in det men bommen for inte upp i alla fall. Märkligt men då började jag att läsa och det stod att man som nr 1 skulle föra in biljetten och den enda biljetten vi hade var ju från den förra tullen…

Sagt och gjort så tog Lena den men hann bli bra upprörd eftersom att hon inte trodde att det funkade men det gick hur bra som helst…..
MEN vi fick ingen annan biljett så jag har ingen aning om vi kommer ifrån Paris eller om vi blir tvångsintagna här forever… :=)

Som tur var så sov Emma så hon slapp höra alla fula orden som kom ur Lenas mun… :=)

 

Färden fortsatte mot hotellet och GPS-Tom gav inga instruktioner utan Lena gick på magkänslan som den här gången var helt rätt….
Underbart….

När vi var framme enligt GPS så kände jag igen mej från internet där min underbara sambo hade visat mej hur vi skulle köra. Bommen och allt var där men det stämde inte riktigt. Han hade dessutom varit förutseende nog att skicka koordinaterna så då la vi in dem i GPS:n och då gick det rätt bra. Eller vi missade en infart i rondellen och fick köra ett varv till och då gick det bra.

Så nu är vi på hotellet och chillar lite….Dessutom så kunde receptionisten engelska så än så länge är det ingen fara….. :=)


WDS 110705

Tisdag 110705

 

I natt så sov vi några timmar på McDonaldsparkeringen i Malmö precis innan Öresundsbron.


Innan dess så vilade Lena medan jag och Emma satt och läste och gick omkring och kollade omgivningarna lite. Emma kunde inte sova så hon sprang först lite och motionerade och sen tog hon med Tonic på lite motion också. Först så blev han ju lite brydd men sen blev han som vanligt bara glad.

 

Så klockan var väl runt 03 när vi somnade och sen när vi vaknade strax före 06 så gjorde vi oss i ordning för avfärd.

 

Nu är kl 06.31 och vi har passerat Öresundsbron och är nu i Danmark.
Lovely!

 

Ja vad ska jag skriva….. Vi körde efter GPS och det blev lite fel men som tur var så är vi ju uppmärksamma så vi fixade det med en liten omväg. Jag fick nästan inte igång GPS när vi skulle starta den och knappade säkert in nåt fel om att vi inte skulle undvika färjorna.

För vi tänkte åka genom Danmark och sen broarna (eftersom att jag har kvar bropasset sen förra året) och sen direkt till Flensburg i Tyskland.

 

Men nu är vi och GPS:en sams igen och vi har kört över både stora och lilla bält broarna och en bro till och nu är klockan 9.42 och vi har 9 mil kvar till Flensburg.

 

Nu har vi stannat och tankat och bilen har bara dragit 0-64 l/mil och det är ju skitbra med tanke på att det är en stor SAAB 95 och fullastad med packning. Så det var skoj. Snälla sambon sköter uträkningarna och jag skriver ner körjournal över vad vi köper allihopa. Ska bli intressant att göra en sammanställning sedan. Om man nu törs det.. :=)

 

Utanför Hamburg så stannade vi och fikade. Jag och Lena köpte varsin stor macka med ost och skinka och Emma köpte glass. Nu är vi på väg igen och har nu bara 88 mil kvar till hotellet i Frankrike….:=)

 

Vi stannade i Belgien för att tanka och köpa nåt att käka. Det gick hur bra som helst och när Lena gick iväg och skulle betala så kollade jag och Emma vad de hade att köpa.

Jag hittade färdigblandad mjölkchoklad och så goda bullar med chokladbitar i.

Kattis: jag köpte även en tidning till dej med en rasspecial med belgare i! Nice eller va?

Emma och jag gick på toa där och det var otroligt fräscht.

 

Sen när vi skulle åka så började bensinlampan att lysa fastän vi hade tankat fullt…. Nicht gut…. Sen slutade lampan att lysa och sen började den igen…. *suck*

Jag ringde hem till sambon, messade men inget svar så jag vet inte vad han gjorde. Hoppas att han bara hade somnat …….

 

Nu har vi bara 24 mil kvar till hotellet så vi ska sova på en parkering vid en bensinmack i, jag tror att vi fortfarande är i Belgien men säker är jag inte…. :=)

Guten Abend mina vänner……


WDS 110704

Måndag 110704

 

Idag så blev det sovmorgon av nån outgrundlig anledning… *flin*

 

Lena hade lite som hon inte hade packat och jag och Emma tog det lite lugnt. Jag talade med sambon på msn och det är som vanligt lika underbart varje gång. Han är mitt allt och är helt underbar och den enda jag vill ha. *lycklig*

 

Sen packade vi om i bilen och Emma var lite orolig för all packning och det är kanske tur att hon inte kommer att förstå hur det kommer att se ut när vi åker hemöver :=)

Vi ska ju nämligen köpa alkhol i Tyskland och sen ska vi ju göra ett stopp på Ullared. Den här gången ska jag bara kolla på mjukisbyxor åt mej själv för det ena paret har gått sönder när jag fastnade på en spik med dem och det andra paret har Eliskas monstertassar slitit sönder när jag lärde henne att räkna…

Ska kolla på skor och stövlar till yngsta bonusbarnet och tröjor och underkläder till sambon. Blir nog bra det.

 

Visst ja, glömde ju skriva att jag fick ju mail med uppfödarintyget i går från uppfödaren i Frankrike och mailade det till SJV innan vi åkte.

Idag så fick jag mail från SJV att nu var ansökan komplett så nu tar det ca 15 dagar innan jag kan ta in Geisha till Sverige… Känns nästan lite overkligt att hon snart ska vara här… Men alldeles underbart.

 

Underbara sambon blev lite stressad över att han trodde att bilen läkte servoolja. Så han hade googlat på SAABs sida på nätet och kollat vilken verkstad vi skulle ta kontakt med och vilken olja vi skulle köpa till SAABen.

Lena sa att de inte var de trevligaste som jobbade där för de kunde vara rätt så dryga men när jag ringde och bad ”gullavacker” om de kunde ta sej tid att hjälpa oss värnlösa och hjälplösa kvinnor med bilen så sa den unga killen att vi skulle komma och visst skulle han hjälpa oss.

Tack och lov så var det inget fel utan bara kondens… *pustar ut*

 

Sen åkte vi till veterinären och Tonic fick sina sprutor mot allt möjligt inför resan. Lena har verkligen tagit reda på allt som är viktigt för Tonic. Skönt att veta om man ska para utomlands att veta vad man ska tänka på….

 

Sen var det dags att åka en snabbis till Lenas mamma innan det var dags att dra iväg söderut.

 

Underbart att vara på väg… :=)

 

Tomtom, vår nya GPS protesterade högljutt när vi inte åkte över Stockholm men till slut så gav han med sej.

 

Vi stannade i Vadstena för att få lite positiv energi av den Heliga Birgitta. Vi gjorde ju samma sak med Elektra innan förra årets WDS och man ändrar ju inte på ett vinnande koncept :=)

 

Jag har ju helt glömt bort att tala om för min sambo att vi ska bo i Vadstena. Jag undrar hur han kommer att ta det.. :=) Men han är ju cool så det blir säkert bra och jag har ju inte sagt NÄR vi ska flytta dit. Vi måste ju komma närmare kontinenten så att det inte blir så dyrt med bensinen med alla resorna.. :=)

 

Vi stannade på en pizzeria i Vadstena och åt god mat. Lena tog en Cappriciosa, Emma tpg en grekisk sallad, jag tog en kycklingrulle utan fereroni och då svarade mannen om jag ville undvika den råa löken också ,… Och det ville jag ju gärna….

Första gången som jag har fått den frågan…. Smart karl… Gillas…..

 

Vi åkte vidare och vid nästa stopp så skulle jag gå på toa. När jag skulle gå till bilen så var det en äldre dam (typ 10-15 år äldre än mej *flin*) som frågade om jag kunde hjälpa henne att starta bilen. Jag stannade artigt och kollade lite. Men insåg snart mina begränsningar eftersom att bilen som hon hade hyrt hade ju inte ens en nyckel utan en fet liten klump. Jag sa att jag kunde gå och hämta Lena men på vägen till Lena så gick jag förbi ett gäng som såg ut att kunna nåt om bilar så jag frågade om de kunde gå och hjälpa tanten så genast var det en tjej, lite yngre än mej som gick dit och hjälpte till och efter en stund så startade tantens bil.

Min lilla reflektion är: säger man inte som biluthyrare till hur en bil ska startas när man hyr ut den? Tänk om hon hade stannat ute i skogen för att pinka där det inte kommer några människor på väldigt länge… Ja som vanligt på våra resor ute i den vida världen så träffar vi på märkliga saker….

 

Sen somnade jag ett bra tag enligt Lena. Däremot så sa hon inget om att jag snarkade så jag hoppas att hon inte blev störd… :=)

 

Nu sitter vi utanför 7Eleven i Malmö några km från bron och klockan är 00.35.

Vi tänker vila lite och i morgon väntar Danmark, Tyskland och sen vet vi inte nåt mer……

 

Wiedersehen……


WDS 110704

Måndag 110704

 

Idag så blev det sovmorgon av nån outgrundlig anledning… *flin*

 

Lena hade lite som hon inte hade packat och jag och Emma tog det lite lugnt. Jag talade med sambon på msn och det är som vanligt lika underbart varje gång. Han är mitt allt och är helt underbar och den enda jag vill ha. *lycklig*

 

Sen packade vi om i bilen och Emma var lite orolig för all packning och det är kanske tur att hon inte kommer att förstå hur det kommer att se ut när vi åker hemöver :=)

Vi ska ju nämligen köpa alkhol i Tyskland och sen ska vi ju göra ett stopp på Ullared. Den här gången ska jag bara kolla på mjukisbyxor åt mej själv för det ena paret har gått sönder när jag fastnade på en spik med dem och det andra paret har Eliskas monstertassar slitit sönder när jag lärde henne att räkna…

Ska kolla på skor och stövlar till yngsta bonusbarnet och tröjor och underkläder till sambon. Blir nog bra det.

 

Visst ja, glömde ju skriva att jag fick ju mail med uppfödarintyget i går från uppfödaren i Frankrike och mailade det till SJV innan vi åkte.

Idag så fick jag mail från SJV att nu var ansökan komplett så nu tar det ca 15 dagar innan jag kan ta in Geisha till Sverige… Känns nästan lite overkligt att hon snart ska vara här… Men alldeles underbart.

 

Underbara sambon blev lite stressad över att han trodde att bilen läkte servoolja. Så han hade googlat på SAABs sida på nätet och kollat vilken verkstad vi skulle ta kontakt med och vilken olja vi skulle köpa till SAABen.

Lena sa att de inte var de trevligaste som jobbade där för de kunde vara rätt så dryga men när jag ringde och bad ”gullavacker” om de kunde ta sej tid att hjälpa oss värnlösa och hjälplösa kvinnor med bilen så sa den unga killen att vi skulle komma och visst skulle han hjälpa oss.

Tack och lov så var det inget fel utan bara kondens… *pustar ut*

 

Sen åkte vi till veterinären och Tonic fick sina sprutor mot allt möjligt inför resan. Lena har verkligen tagit reda på allt som är viktigt för Tonic. Skönt att veta om man ska para utomlands att veta vad man ska tänka på….

 

Sen var det dags att åka en snabbis till Lenas mamma innan det var dags att dra iväg söderut.

 

Underbart att vara på väg… :=)

 

Tomtom, vår nya GPS protesterade högljutt när vi inte åkte över Stockholm men till slut så gav han med sej.

 

Vi stannade i Vadstena för att få lite positiv energi av den Heliga Birgitta. Vi gjorde ju samma sak med Elektra innan förra årets WDS och man ändrar ju inte på ett vinnande koncept :=)

 

Jag har ju helt glömt bort att tala om för min sambo att vi ska bo i Vadstena. Jag undrar hur han kommer att ta det.. :=) Men han är ju cool så det blir säkert bra och jag har ju inte sagt NÄR vi ska flytta dit. Vi måste ju komma närmare kontinenten så att det inte blir så dyrt med bensinen med alla resorna.. :=)

 

Vi stannade på en pizzeria i Vadstena och åt god mat. Lena tog en Cappriciosa, Emma tpg en grekisk sallad, jag tog en kycklingrulle utan fereroni och då svarade mannen om jag ville undvika den råa löken också ,… Och det ville jag ju gärna….

Första gången som jag har fått den frågan…. Smart karl… Gillas…..

 

Vi åkte vidare och vid nästa stopp så skulle jag gå på toa. När jag skulle gå till bilen så var det en äldre dam (typ 10-15 år äldre än mej *flin*) som frågade om jag kunde hjälpa henne att starta bilen. Jag stannade artigt och kollade lite. Men insåg snart mina begränsningar eftersom att bilen som hon hade hyrt hade ju inte ens en nyckel utan en fet liten klump. Jag sa att jag kunde gå och hämta Lena men på vägen till Lena så gick jag förbi ett gäng som såg ut att kunna nåt om bilar så jag frågade om de kunde gå och hjälpa tanten så genast var det en tjej, lite yngre än mej som gick dit och hjälpte till och efter en stund så startade tantens bil.

Min lilla reflektion är: säger man inte som biluthyrare till hur en bil ska startas när man hyr ut den? Tänk om hon hade stannat ute i skogen för att pinka där det inte kommer några människor på väldigt länge… Ja som vanligt på våra resor ute i den vida världen så träffar vi på märkliga saker….

 

Sen somnade jag ett bra tag enligt Lena. Däremot så sa hon inget om att jag snarkade så jag hoppas att hon inte blev störd… :=)

 

Nu sitter vi utanför 7Eleven i Malmö några km från bron och klockan är 00.35.

Vi tänker vila lite och i morgon väntar Danmark, Tyskland och sen vet vi inte nåt mer……

 

Wiedersehen……


WDS 110703

Söndag 110703

 

Dagen började med en härlig sovmorgon och en god frukost tillsammans med sambon och det yngsta bonusbarnet. Sen packade jag ihop det sista som var datorn och lite annat smått och gott.

Sambon hade fyllt på olja och märkte att det fattades lite servoolja så vi åkte in till OK i Övik och köpte det innan vi skulle hämta Lena vid centralstationen.

Medan vi väntade på Lena så åkte bonusbarnet och sambon rulltrappa och jag satt och väntade nere vid busshållplatsen.

 

Det blev såklart ett kärt återseende att träffa Lena och även mina två killar blev glada att se henne. Otroligt skönt med tanke på hur det var när min förra sambo skulle träffa henne. Om man säger som så: det var inte uppskattat från någon sida… :=)

 

Sen åkte vi iväg och hämtade Emma som också skulle med oss till Paris.

Det var skoj för med henne kom både mamman och hennes två syrror och deras hund för att säga hejdå. Märkligt att de inte såg mer oroliga ut med tanke på att Emma ska vara ca 1.5 vecka med oss ute i vida världen.

 

Sen vi hade sagt hejdå till den familjen så åkte vi hem till oss för att lämna av sambon och bonusbarnet. Bonusbarnet blev ledsen att han inte skulle få följa med oss ut i vida världen men inte den här gången i alla fall…. :=)

 

Vi chillade lite innan det blev pussar och kramar och vi åkte iväg söderöver.

 

Vi skrattade och hade som vanligt skoj och första stoppet blev på IKEA i Sundsvall där jag köpte en leksaksbulldog till sambon och lite småsaker. Tror att han kommer att bli glad men han är otroligt tacksam vad han än får så det säger inte så värst mycket.

 

Jag och Lena fikade korv på IKEA och Emma tog vegetarisk pizza. Nice och gott.

 

Vi fortsatte sen söderut och var framme hos Lena i Forsbacka vid 21.30 tiden.

Efter att ha chillat en stund (ja man blir påverkad  i den här åldern av att vara med ungdomar och deras uttryck OBS!! ingen åldersnoja! Hahahahhaha) så fick vi kvällsfika.

 

Vi kollade lite på TV och sen gick vi och la oss. Eller jag tänkte surfa lite och kolla mailen men jag och Emma började prata om allvarliga och oallvarliga ämnen och tiden flög iväg. Till slut säger stackarn att nu är kl 04.15 så jag måste få sova en stund… :=)
Ja Ok då sa jag i ett anfall av förståelse… :=)


RSS 2.0