Finland 111104

Finland 111104

 

Idag så blev det sovmorgon och det var skönt. Pekka blåste upp madrassen men i morse så hade den tappat luft så jag kanske var för tung? Ooooops men den är skön att sova på i alla fall.

 

Idag så ska Emma och Ida komma hit och hälsa på oss. Vi tog ju med oss Emmas dator så det är den som de ska hämta och självklart så vill de ju hälsa på sin gulliga farmor.

 

Igår så blev ju min mamma opererad och fick en ny höftkula och idag så har hon redan börjat att gå i trappor. Skönt att höra att allt gick så bra. Självklart så har hon ju ont men förhoppningsvis så kommer det att bli mycket bättre än vad det var innan operationen i alla fall.

 

Emma och Ida kom och hälsade på farmor och oss idag. Emma skulle också hämta sin dator som vi tagit med oss.

Pekka och flickorna for ut på stan en sväng för att kolla på några loppisar och tända ett ljus på pappas/farfars grav.

 

Under tiden så fick farmor och jag besök flera gånger! Bara trevliga personer så det gjorde absolut ingenting.

 

Sen skjutsade Pekka flickorna till järnvägsstationen. När han kom tillbaka så käkade vi mat. Det var som vanligt Pekka som fixade maten. Det var jättegott. Det var nåt slags fläskkött som hette ”korngris”. Det var marinerat och hur gott som helst. Till det så blev det en färdig potatisrätt som var nästan som en blandning mellan potatismos och potatisgratäng. :=)
Gott var det i alla fall!

 

Efter att ha vilat en stund på maten så åkte vi ut på stan igen för att handla lite på Varuboden. Det är typ Finlands svar på Konsum. En del saker där är verkligen jättedyra men andra är billiga.

Vi skulle köpa nåt vi kunde ha till efterrätt och Kejsarinnans te och vi fixade båda två!

Medan vi gick där på affären så sa Pekka att han som gick förbi oss hade gått på samma skola som honom som ung. Vi hann inte mer än tala om det så stannade han och började prata med Pekka. Det var ett trevligt samtal. Han frågade om jag var Pekkas fru men det var jag inte (hahhahahaha) utan Pekkas sambo. Kompisen  sa då att i Finland så säger man att det är ett ”damsällskap” Lite gulligt och gammeldags!
Jag sa att de kunde väl ses för en fika nästa gång vi kommer till Karis och det tyckte han var en bra idé. Så vi får väl se hur det blir…..

Sen åkte vi runt en sväng i Karis. Då kom vi på att vi skulle se vad ett mobilt bredband skulle kosta. Det var en trevlig tjej som jobbade på kiosken och det slutade med att vi köpte ett Saunalahiti.fi. Då köper man bredbandet och sen laddar man det som en mobil. En vecka kostar ca 60:- och det kan det ju vara värt när man ska hit och hälsa på!

 

Sen åkte vi hem och fixade efterrätt. Tyvärr hade inte farmor nån elvisp så det var inte bra för min arm/axel att vispa grädde för hand men jag tog det lite lugnt så till slut så var det klart.

 

Efterrätten blev marängbottnar med grädde och fruktcocktail och det blev riktigt gott!

 

Sen så slappade vi. Jag jobbade på med hemsidan och slökollade på TV.
Jag tog en sömntablett men den verkade inte så fort utan jag låg och läste och lyssnade på MP3 och till slut så somnade jag.

Jag sov som en stock till kl 7.45 när jag var tvungen att gå på toa och sen sov jag till 10.45 finsk tid….


Finland 111103

Finland 111103

 

Båtresan gick bara bra men jag kunde inte sova så mycket på grund av värken i axeln L

Det var så tunna kuddar att det blev fel vinkel för mej.

 

När vi skulle gå till bilen på bildäck så gick det inte att gå dit eftersom att det stod en massa långtradare precis utanför dörren till bildäck. Så då fick vi gå en lång omväg för att ta oss till bilen. Pappan i en bil bredvid oss blev väldigt upprörd och det kan jag förstå.
Han menade att de hade ju kunnat göra ett uppehåll mellan lastbilarna på några ställen så att man hade kunnat gå emellan.

 

Det gick ju bra och bilen startade (PHU!!! Hade ju varit mindre skojigt om den inte startat när vi skulle av båten, men som sagt nu gick det hur bra som helst J)

 

Vi körde genom Åbo och mot Karis och där gick allt bara finemang. Pekkas mamma blev jätteglad att se oss men framför allt att träffa hundarna. Hon älskar verkligen hundar och det är så trevligt att höra och se hur hon lyser upp…..

 

Vi åkte iväg och handlade lite och sen gjorde Pekka en god middag. När vi var och handlade så var vi in till Varuboden och skulle se om de hade kvar de där dyra marängerna. En gång förut när vi var här så hade de specialmaränger som kostade ca 115:- för ca 6 maränger. Vi tänkte ta et kort på hur de såg ut men tyvärr så fanns de inte kvar….
Men däremot så hade de nåt som heter Berlinermunkar som såg jättegoda ut. Men vi köpte inget sånt.

Pekka tyckte att jag skulle prova nåt finskt att käka så vi köpte finska köttpiroger med kött och ris inuti som vi ska käka senare. Ska bli spännande. Men de var billiga. Jag tror att de kostade ca 10:- för 4 st J

 

På kvällen så filmade vi farmor när hon berättade olika saker och sånt är ju alltid roligt att ha kvar J

 

Ha en fortsatt trevlig dag


Finland 111102

Finland 111102

 

I går kväll så fick jag för mej att jag skulle färga håret så då gjorde jag det. Kan ju vara bra om inte sambon alltid behöver skämmas för mej ;)

Jag trodde att det skulle bli mer rött men det blev ungefär samma färg som jag redan hade så det kanske var lika bra. Hade ju varit mindre skoj om det hade blivit ”tysklandsrött” igen!

För er som inte är insatta så köpte jag hårfärg när jag och Lena var ner till Tyskland första gången och jag glömde bort tiden som jag skulle ha tagit när jag satte i färgen eftersom en trevlig valpköpare ringde.

Vad hände?
Jo håret blev så rött att jag kände inte igen mej på ca 2 veckor efteråt när jag såg mej i spegeln! MWOHAAAAAA Men sen insåg jag att rödhåriga har skojigare och har varit rödhårig sen dess…. :=)

 

I morse så skulle vi först skjutsa pappa till verkstan med bilen eller rättare sagt skjutsa hem honom efter att ha lämnat bilen där.

Vi höll tiden men sen sket sej schemat :=) Som vanligt.

Vi hade tänkt åka från Övik kl 10 men det insåg jag rätt så snart att det skulle inte funka.

Först så skulle vi till Hemköp och hämta ut ett paket. Det var vårt hemmabiopaket som hade kommit. Det var helt märkligt. Vi har inte fått nån avi att det hade kommit men igår så fick vi en påminnelse att vi måste hämta ut det före den 4/11! Alltså bara några dagar. Som tur var så kollade vi posten innan vi skulle åka så vi fick hämta det innan vi for annars så hade det ju åkt tillbaka. Märkligt, märkligt men inte blir man speciellt förvånad …..

 

Sen skulle Pekka fota sej på grund av jobbet. Vi hittade inte vart det var och fick yra på lite….. Men till slut så gick det galant… *tummen upp*

 

Sen åkte vi till Emma för att hämta hennes dator som vi ska ta med till farmor i Finland där hon ska hämta den sedan. Där blev vi lite längre än väntat och sen var det dags för att handla lite på Willys. Vi hade bestämt att vi skulle handla på Willys för att få mer för pengarna än om vi skulle käka på båten. Dessutom så köpte vi fika, en Häntextra till mej och batterier (till MP3) Nej Kattis inga såna tankar hahahhahahaha

 

Sen började vi vår resa söderut en timme försenad.

 

Vi stannade en gång efter vägen för att Pekka ville pinka och då ville dogsen också hänga med. Så han gick en sväng med dem. Men Geisha tycker inte om att pinka när hon är kopplad. Så hon gjorde ingenting L


Vi körde vidare till Lena som mötte upp oss vid E4. Det var meningen att vi skulle ses på Gävle Bro men självklart så dirigerade jag sambon fel så vi hamnade på Statoil macken på väg mot Lena. Det kan ju vara så att mitt undermedvetna vill till Lena igen J
Hon blev i alla fall jätteglad för hundfoder, agilititunnel, kaffekvarn (man maler kaffebönor i den) och en liter vin J

Vi fick som tack träffa snyggingen Elvin och tollarkillarna Harry och Tonic. De bara skrek när de hörde oss för det kan väl inte vara så att de beter sej på det viset inför alla? *flin*

 

Efter att ha fotat och hälsat och surrat och skrattat så fortsatte vi vår väg söderut. Pekka blev lite stressad för när vi skulle åka från Lena så startade inte bilen.

Det skumma var att det var andra gången idag som det hände. Första gången var när vi hade lämnat av pappa hemma och sen for hem och packade bilen och skulle iväg igen.

Nr vi var klara efter en stund så startade inte bilen L

Den gjorde samma sak även i Holland när vi hade handlat på affären innan vi skulle till Tyskland. Den gången fyllde vi på bensin fastän det var kvartstank kvar och då startade den. Skumt.

I morse var det också kvartstank kvar så vi fyllde på ur reservdunken och då startade den.

Men nere i Gävle så hade halvtank kvar så då sprack den teorin.

Är det nån som har nån aning om vad det kan vara för fel? Det är en SAAB 9-5 årsmodell -03.

Ingen av våra teorier stämmer längre. Den har startat som en klocka sen vi var i Holland och nu plötsligt så strular det flera gånger samma dag.

Om jag säger som så, var pulsen rätt hög på Pekka när vi började tala om det i bilen och vi funderade på hur det skulle gå när vi skulle av båten J

 

Hur som helst så skulle vi tanka fullt i Sverige innan vi åker till grannlandet eftersom att bensinkorten inte gäller där. Märkligt men tyvärr är det så.

Vi skulle leta en OKQ8 mack som jag visste fanns i Uppsala men inte hittade vi den… Men när vi sen körde ut på E4 igen så körde vi bara några km så var det en skylt med en OKQ8 mack så det var ju kanonbra.

 

När vi sen närmade oss Stockholm så var det väldigt lite trafik så det kändes skitbra men säg den glädje som varar länge….. L

Det var köer och köer och ännu mer köer så tom jag blev lite orolig att vi inte skulle hinna till båten. Men som genom ett trollslag så började det rulla på och vi kom förbi Stockholm och var på väg mot Södermalm. Jag hade aldrig åkt den vägen så jag hade ingen koll på om vi var på rätt väg eller inte. Det enda jag kände igen var Stadshuset och det säger ju inte så väldigt mycket om man ska till Finlandsbåtarna på Vikingline!

 

Vi trodde att vi hade kört av på fel avfart men chansade på att tro på TOMTOM. Pekka körde på och rätt vad det var så såg vi att vi hade kommit rätt.
Härligt, det var en skön känsla.

 

Vi kom ombord utan problem och sen har det varit kanonbra miljöträning för hundarna. De har mött fulla ryska tanter, åkt hiss, gått på däck, gått i konstiga trappor och bott i en hytt under bildäck där det har funnits allehanda konstiga ljud.
Men det har gått hur bra som helst!

Så i morgonbitti är vi framme  i Åbo och då åker vi direkt till Pekkas mamma i Karis.

 

Ha en härlig dag!


Mamma

Ja idag så åker mamma in till sjukhuset för att i morgon byta ut en höft som hon har haft massor med problem med.
Det är bara att hålla alla tummar och tår att operationen går bra så att hon slipper smärtan.

I går så kom 3 av Pekkas barn hit och hälsade på tillsammans med den ena tjejens pojkvän.
Nu kör jag en ny strategi och låter de vara för sej själva och ser om det blir bättre. :=)
Har ju provat att försöka vara snäll och trevlig men det gick ju inte så bra :(

Det kanske är så att det är bäst att inte lägga sej i? Jag har ju försökt att förstå olika saker för att vi ska försöka bli en familj allihopa men nja det har inte gått så vidare bra.
Jag är otroligt glad att mina barn och föräldrar och alla mina kompisar gillar sambon i alla fall så att det inte är några problem där.

I morgon så åker vi söderut igen. Lite märkligt det här egentligen. På de 8 månader som vi har varit tillsammans så är det nu tredje gången vi åker och hälsar på sambons mamma i finland och under alla år han var med sitt ex så var de bara dit en gång och hälsade på henne (tror jag i alla fall)
Men jag tycker att det är självklart att ta sej tid när man ändå är så pass nära och hon blir så glad varje gång och det gör ju inte saken sämre.

Det ska bli spännande att få träffa Bubba och ta med honom hem en sväng.

Idag så ringde sjuksyrran från medicinavd och väckte mej kl 8. Jag skulle ha varit där på återbesök i april men det blev framskjutet till augusti men då kunde jag inte gå för jag fick magsjuka. Jag som nästan aldrig har såna problem.
Sen fick jag en ny tid i morgon men då kan jag inte heller eftersom att vi ska till Finland. Så hon frågade om jag kunde komma på en lördag 10 december men då kunde jag inte heller eftersom att då är vi i Stockholm på hundutställning!
Typiskt och vi enades om att det gått troll i det här...

Fick brev i går från ortopeden. Att om ca 11 veckor så får jag komma in och prata med en ortoped. Smart att göra på det här sättet. För de fick remissen av min läkare för 2.5 vecka sen och sen väntar de med att skicka ut det här brevet för då klarar de ju vårdgarantin som är 3 mån.... Suck.....
Har fått öka morfinplåstren så nu är jag uppe i 20mg och sen nästa vecka så blir det 25 mg och om inte det funkar så blir det morfintabletter... Känns som att det går utför med kärringen numera....

Nu ska jag ta och fixa lite här hemma och sen packa lite inför morgondagen.....

Ha en bra dag....

RSS 2.0