Glömde.....

Naturligtvis så glömde jag att gratta Tonics dotter Pipsa som tog CERT och BIM igår i Boden! Hon och de andra i kullen blir 1 år idag!
Väldigt skojigt att höra att det gick så bra :=)

Idag har jag bokat tid med min läkare igen för att höra om jag ska öka på dosen morfin eftersom att jag fortfarande har otroligt ont.

Ikväll så kommer äldsta bonusbarnet med pojkvän och hälsar på så jag ska försöka ta och baka en kaka.

I övermorgon så åker vi till Åbo för att hämta Bubba och vi återkommer hem på söndag.



Lena och Elvin efter gårdagens resultat där de fick HP BIR BIG-1 BIS-R
Foto Ulf Mårtensson


Pipsa 1 år, Lapintähti Klarissa




Glömde ju bort att skriva att Theo också blivit SE U(u)CH!
Sorry Tina......


Ha en fortsatt trevlig dag!


Sammandrag från sommaren och hösten 2011

Ja nu har det hänt massor för Hummelvikarna sen sist.

Texas blev först ut med att bli SE UCH alltså utställningschampion med jaktmerit. Det var han den allra första Hummelvikaren som blev.
Men inte så långt efter Texas så blev även Tonic SE UCH.
Texas har tagit 1 pris i NKL på TJP och 1 pris på retriverprov i NKL sen fortsatte TExas med att få 1 pris på TJP i ÖKL.

Tonic har fått 2 st 1 pris i ÖKL TJP så nu är han uppflyttad till EKL och jag hade ju lovat Lena att hon skulle få min del i Tonic om hon lyckades med det så nu är han Lenas men jag har kvar avelsrätten på honom ett tag till :=)

När det gäller parningar så har Texas fått en kull hos Hircum's kennel och Tonic en kull hon Sanna på Dragonflame's i Finland.

När det gäller utställningar så har Gioia fått reservcert, och det har även Gangster och Indra fått. Även Bonnie har gått bra och fått CK och Excellent har alla tre fått. Väldigt skojigt.
hero har fått 2 CERT så nu fattas bara ett efter att han har fyllt 2 år så blir han SE U(u)CH.
Sen har vi då Lotta som har gått som en segermaskin lite överallt. :=) Hon tar CK och CERT så ofta att man hinner knappt uppdatera hemsidan...Så hiimla roligt eftersom att det inte var meningen att Pia skulle ha nån parningsvalp men hon gillade Eliska så mycket att hon ångrade sej. Att hon vågade be mej välja ut en valp till henne är ett mirakel men tack och lov så gick det bra :=)

Theo har blivit SE VCH och det gick som en dans. 3 raka 1:a pris så var championatet i hamn. Elektra blev gdk i akl viltspår innan hon for iväg för parning och valpning men sen hann vi tyvärr inget mer :( Vi fortsätter nästa år såklart.

Theo har även fått uppflyttningspoäng i WT så snart är han i EKL där :=)

Theo har även hunnit med att i förbifarten få en titel i Rallylydnad som heter RLdn.. Jag kan inget om rallylydnad så där får jag nog plugga lite innan jag kan berätta mer för eventuella valpköpare ....

Sen har vi då Kipper som har glänst när det gäller räddning. Han har ju varit hur duktig som helst och först så klarade han intagningprovet för räddningshund och sen så startade maria honom i IPO-R som hon inte ens hade tränat så mycket till. Det blev klassvinst och uppflyttning även där....

Fattar ni hur stolt jag är över alla mina duktiga valpköpare? De är så otroligt duktiga allihopa *kärlek till er alla*

I lydnad så har Eliska startat i klass 3 men hon var  inte alls på humör för att tävla och tramsade på men hon hade roligt i sin lilla värld i alla fall... :=)
Hvila har det gått bättre för som tagit 1 pris i lkl 2 och nu är på väg mot lkl 3. Helene och Hvila satsar inte på LP utan går direkt mot toppen :=)
Hero ska starta nästa helg men tyvärr så jag inte hemma då och får se honom :( Önskar Hero och Marie stort lycka till!

I brukset så har Moby startat i akl men den här gången gick det inte så bra men det är bara att prova igen.
Bättre gick det för Maria och Kipper som nu är uppflyttade från lkl spår. Galet roligt! :=)

Både Happy och Hvila har gjort MH med gdk skott, Elektra har ju som sagt fått en kull valpar hos Blåtirans. Tyvärr så vet jag inte så mycket om dem men hoppas att man kommer att kunna följa dem på Blåtirans sida.
Några har jag i alla fall kontakt med och det är Meta i Holland som jag bytte parningesvalp med. Hon fick ju den som jag fick för att Blåtirans fick låna Elektra och jag fick en hane från Meta, alltså Elvin.
Så roligt när man kan hjälpas åt med avelsarbetet över landsgränserna. Är så glad för de nya kontaketna som jag har knutit det här året!
En annan Elektravalp är den som Lynn köpte. Lynn bor i Belgien och vi hoppas att vi kommer att ses i Österrike på WDS nästa år! :=)

Både Texas och Theo fick vinnartitlar på Tollarspecialen i år. Theo blev Årets Viltspårtollare och Texas Årets Champion med jaktmerit! Stort GRATTIS från oss!

Både Elvin och Geisha har tagit DNA prov för att kolla hur det är med deras DM status. Spännande att få resultatet på dem....

Småkorvarna har ju också varit i vänstervarv några gånger. Elvin gjorde debut på Corgispecialen och det gick bra. Han fick HP men var pytteliten jämfört med de andra :=)
Idag gjorde han sin andra start och det gick mycket bättre. Han fick BIR, BIG-1 och BIS-R! Härligt!
Geisha har gjort några fler starter. Som bäst har hon blivit BIR, BIG-1 och BIS-4, igår så blev hon BIR och BIG-2.

På onsdag så åker vi iväg för att låna hem Bubba som ska para Gioia om allt går som det ska. Jag hoppas verkligen att hon blir dräktig för jag har flera väldigt bra valpköpare och själv längtar jag efter att få snusa i valplådan eftersom att det är ju nästan 2 år sen sist.
Nja 1.5 år då eftersom att jag hade ju 2 papillonkullar också men det var inte samma sak som att ha tollarvalpar.

Jesse lånade jag ut till en tjej som verkade gilla honom men ångrade sej precis när det hade gått en månad så nu är "bumerangen" tillbaka igen.
Har funderat starkt på om vi ska ta bort honom eftersom att jag vill verkligen inte ha en hane här hemma. Det enda är ju att det känns konstigt att ta bort en hund som inte är sjuk så jag provar väl och ser om jag hittar någon ny familj en gång till.....

Jag tror nu att jag har kommit ikapp men om jag har glömt nåt så säg till eller uppdatera med en kommentar.

STORT TACK ALLA HÄRLIGA VALPKÖPARE!

110811 Välkommen Elvin

Ja så var det då dax för nästa hund att komma till Hummelviksgårdens kennel.
Nu var det Elvins tur att komma hem till Lena här i Sverige. Lena och jag har varit så spända av förväntan eftersom elvin sett så otroligt fin ut på bilderna vi fått av Meta....

Jonathan offrade sej och åkte ner till Amsterdam för att hämta hem Elvin. Där mötte han Meta och självklart lille Elvin. Flygresan gick bra men de var tvungna att stanna rätt så länge i Oslo men det var inga problem.

Det blev ett kärt återseende mellan Elvin och Lena där han kommer att bo i fortsättningen. Så himla skönt att höra att allt har gått så bra och att Elvin och hans nya familj tycker så mycket om varaandra.
Elvin och Tonic har blivit superpolare till Lenas ungar förtvivlan eftersom att de är rädd att han ska bli en mini-Tonic :=)

Vi önskar Lena stort lycka till med Elvin :=)

110727 Välkommen hem Geisha!

Ja oj vad det har hänt mycket sen sist jag bloggade....

Vi kunde ju inte ta med oss Geisha när vi var nere i Paris så Emma, Pekka, Leo och jag åkte ner till Stockholm 26/7 och hade först en trevlig kväll med min bror och hans familj. De var så snälla att vi fick våldgästa dem innan det var dax att åka till Arlanda nästa dag. 
Vi klev upp när Ronnie och Inge skulle till jobbet och åkte till Arlanda. Pekka hade lite ångest att köra genom Stockholm men det gick hur bra som helst. :=)




Emma laddad att åka ner till Paris TOR för att hämta hem Geisha.

Vi vinkade av Emma som skulle åka ner en snabbis till Paris för att hämta hem Geisha och sen så åkte Pekka, Leo och jag en tur fram och tillbaka till Åland för att ha nåt att göra.


Leo plockar blommor!

Vi kom lite för tidigt till Kapellskär så vi åkte ut till några klippor och myste innan det var dags att åka "stora båten".



Det var väldigt vackert där ute på klipporna!







En glad Leo!



Fikapaus



Dax att köpa biljetterna!



Äntligen ombord på "stora båten"!

Sen när vi kom tillbaka till Sverigen igen så var det dax att åka till Arlanda igen för att hämta Emma och vår lilla franska pralin!






Så kom då äntligen Emma med lilla Geisha i buren!



En lycklig matte!



En lycklig familj!



En liten Geisha utanför Arlanda innan vi börjar åka hemåt!



Alla är så glada att träffa Geisha! Pekka, Emma och så Leo



Här är Geisha med sin uppfödare Jocelyn Thomas på Charles Degaulle innan
Emma och Geisha åker till Sverige!

Så VÄLKOMMEN Geisha!


WDS 110713

Jag hade glömt att skriva om den här dagen så nu skriver jag från minnet så får det bli som det blir :=)

Vi åkte upp till Ullared där vi gick in och shoppade lite.




Jag köpte lite kläder till mej själv och till älsklingen och lite leksaker till Leo. Sen hade vi en mycket trevlig träff med Tina, hennes mamma och Theo. Det var så otroligt skoj att ses igen för det är ju flera år sen sist. Så vi pratade och hade trevligt och fotade bröderna lite.


                                                                            

Bröderna var väl inte så värst imponerade av varandra hahahahhahaha

Sen gick vi och käkade på matstället de har där så att vi skulle orka fortsätta att åka hela vägen hem till Lena via Hultsfred där vi skulla lämna av Emma.
Det gick bra att hitta och Emma såg lite ensam men cool ut när hon gick iväg med sitt tält och sina grejer....:=)




Så här fint var det när vi kom upp till Stockholm på kvällsidan!



Det närmar sej slutmålet!



I Stockholm så såg vi även en ensam ballong sväva uppe i skyn....



Så vackert ljus.....



Så underbart vackert med alla olika ljus man ser när man åker på kvällen/natten





Och månen som avslutning....

Vi kom hem till Lena mitt i natten och sov där och dagen efter körde hon upp mej och alla sakerna till Övik och jag köpte en tågbiljett hem till henne....

Det var allt för den här gången på den här roadtrippen....
Nu ser vi fram emot Salzburg i maj 2012!


WDS 110712

I morse så vaknade vi och frös i bilen. Det var skitkallt!!!

Lena hade bara ben och kjol, jag hade trekvartslånga byxor så och jag hade glömt att ta fram täcket igår så det var svinkallt. Emma var väl den som klarat sej bäst för hon har ju haft leggings, strumpor och långärmat på sej hela tiden.

Men det var bara att bita ihop.

Vi började åka iväg vid kanske 7 tiden och sen åkte vi mot Flensburg och Fleegarden där vi skulle handla alkohol. Eller det var mest jag som handlade. Som vanligt… Märkligt det där att jag är den som köper mest…

Men jag har ju köpt mycket till min älskling för att han är så himla snäll och alltid ställer upp och aldrig klagar…

Han vet hur mycket jag älskar honom men jag kan skriva det igen… :=) Puss älskling jag kan säga som så att det blir nog ganska så fullt i barskåpet..:=)

Vi var in på tre butiker och handlade. Tyvärr så fanns inte precis den whiskeyn som sambon ville ha men jag köpte flera andra och om han inte vill ha dem så får han väl bjuda hem några polare på whiskeyparty eller nåt. Det löser sej nog…

 

Sen stannade vi i Danmark och tankade. Vi har även gjort upp med Tina och Theo att vi ska träffa dem i morgon utanför Ullared så det ska bli hur skoj som helst.

 

Vi glömde ju helt bort att fota Tonic med hans fina WDS rosett när vi var kvar i Frankrike så här kommer bilden i stället!


Men alltså både mina och Lenas fötter är så otroligt svullna att det är inte klokt. Alltså när foppaskor sitter tajt då är det inte alls bra. De sitter som en smäck på mina i normala fall ganska så platta fötter så nu blir det till att inhandla stödstrumpor på Ullared om de har det där….

 

Nu har vi kommit till Sverige och det är faktiskt första gången som jag har längtat hem efter en av våra resor. Inte på grund av sällskapet utan för att jag längtar så otroligt mycket efter min älskade sambo. Lena tycker att jag är så fjantig eftersom att vi kommer ju snart att ses men jag är så himla kär och vill ju vara med honom hela tiden

WDS 110711

Vi har i natt sovit på en parkering i Holland en bit utanför Rotterdam. Jag vaknade 05.19 av att jag hade ont i kroppen och var stel och frös. Det är ju inte det skönaste att sova i en bil men billigt är det.. Hahahahhaa

I dag så blir det spännande för vi sa åka till Meta på Welshclan’s för att se på cardiganvalpar. Och om allt går som det ska så blir det en liten trefärgad kille därifrån som ska bo hos Lena och tollarna…. :=)

Vi körde efter Toms anvisningar och kom till rätt gata men till fel hus men smarta som vi är så kunde vi ju läsa på brevlådorna, var Meta bodde.

Det blev ännu enklare eftersom att jag såg en cardigan på grinden till huset….

Vi körde in på uppfarten och blev välkomnade av ett helt gäng glada hundar…. Det var en rottistik, en aussietik och så självklart ett gäng glada och trevliga corvar.

 

När vi hade öppnat grinden så var nästan det första jag såg corgivalpar så jag gick dit på en gång… Så otroligt fina, sociala och trevliga de var.

 

Självklart så hade jag även hälsat på Meta med kindpussar och hennes man med ett handslag och vi hade gett dem lite svenska produkter. Ångrar bara att jag inte köpt mer till dem eftersom att de var otroligt gästvänliga och supertrevliga.

Känns bra nu när jag har så bra uppfödare omkring mej.

Ja så här såg Meta ut efter att ha hälsat på mej! Hahahahhaha Skojar bara!

Här är Lena med sin kommande stjärna Elvin som jag bytt mot parningsvalpen jag fick av Paula för att hon lånade Elektra.

Bea och Jo i Frankrike, Meta i Holland och så Camilla i Boden.

Allihopa har koll på vad de gör och månar om hälsan på sina hundar och att de dessutom är trevliga att ha att göra med gör ju inte saken sämre.

Paula skickade ett sms när vi var hos Meta att nu hade Elektra börjat att valpa. Det sista jag hörde var att det var 2 blå killar, 2 blå tikar och 3 trefärgade hanar.

Meta och jag ska ju byta hanar så hon får ju min parningsvalp om den blir tillräckligt lovande. Så lite tråkigt känns det ju att det inte blir nån Elektravalp hemma hos oss men vi får glädja oss åt Geisha… Det blir säkert hur skoj som helst det också.
Man får ju lov att vara lite openminded ibland…..

 

Meta med Elvin :=)


Meta hade hela huset fullt av corgisaker, den ena mer underbar än den andra. Vi fick dessutom presenter av henne allihopa. Jag fick ett mobilsmycke med en virkad blue merle cardigan, Lena fick en likadan med en trefärgad cardigan och Emma fick rosa corgitvålar…
Så himla gulligt….

Vi busade med hundarna och valparna och Tonic fick även vara med. Han visade att han hade flörtkulan idag. Det var när en corgi sprang under en rosenbuske och Tonic, ja Tonic sprang rakt in i busken så att det blev tvärstopp….. I ärlighetens namn så ska jag säga att det gick väldigt fort när de sprang och härjade. Så fort en corv kan springa kan man säga… :=)

 

Både jag och Lena tänkte var för sej: undrar hur han gör när de kommer nästa sväng…. Men då chockade Tonic oss och sprang runt busken.. :=)

Meta och hennes man hade en damm där hundarna kunde bada och när Tonic förstod att han fick bada där så njöt han verkligen av livet.




Det var han väl unnat för han har väl inte haft den roligaste av resor om man säger så….

Men nu fick han busa med corvar och han älskar ju rasen eftersom att han älskar ju Elektra. Det är väl nästan enda gången som han har satt sej upp mot morfar Harry. Det var hemma hos mej när Harry tänkte gå fram och hälsa på Elektra. Då kom Tonic och tryckte sej emellan och morrade åt Harry som blev väldigt förvånad och undrade vad som hände…. Gull-Harry han är en av de mysigaste tollare som jag nånsin har träffat…

 

Vi fick först jättegott fika. Det var nån sorts kaka/bakelse med en massa frukter på och kjalla Cola och Lena fick kaffe. Sen fick vi grillad mat. God holländsk korv, grillspett och kött, deras speciella potatismos med olika saker i (den här var det lite skinka och grönsaker i), salladm och gott bröd. De tvar både ostfranska och baugetter…. Mums, mums….

 

Valparna var ju helt underbara och det var i sanning Meta också. Hon berättade en massa om rasen och om olika hundar. Guld värt att ha en sån mentor :=)

 

Efter många trevliga timmar hos Meta och hennes man så åkte vi vidare mot Aldi där vi köpte lite att äta och dricka i bilen.

Så nu bär det iväg norrut…..

 

Vi stannade och sov på en Burger King där jag även fick tala lite tyska. Det gick inte så värst bra. Vi skulle låna toaletten och det var en invalidtoa som man kunde be om nyckeln bakom disken. När jag frågade artigt på tyska så frågade gubben snabbt tillbaka om jag verkligen var invalid? Ja i benet sa jag… Då skrattade han och gav mej nyckeln men då sa jag att det var egentligen i huvudet och då sa han att det var han också…

Vi bygger broar hela tiden….


RSS 2.0