Parningsresa i Finland dag 2

Vi kom lyckligt fram till Åbo kl 07 på morgonen. Eliska är ju en cool tjej så hon var emd mej i hytten mest hela tiden.
Sambon och dottern gick iväg och käkade men jag mådde inte så bra så jag stannade i hytten med Eliska.
Vi somnade och det var bra väder så det var inte mycket vågor och sånt.
Det enda negativa var ju att vi inte hörde så mycket av det högtalarna sa inne i hytten men vi hade ställt våra mobiler så vi kom upp i rätt tid i alla fall.....

När vi kom fram till Åbo så satte vi på favvon GPS:en och det var tur det. Det var en märklig viadukt med ännu märkligare körfiler... Hade vi inte haft GPS så hade vi nog kört väldigt mycket fel eftersom att det var helt ologiskt hur man skulle köra... :=)

Vi hittade hem till Sanna på en gång och hon var en raring som hade tagit ledigt från skolan för att vi skulle kunna testa redan på morgonen.
Sambon släppte ut Eliska från bilen och hon sprang upp till bron vid huset där Max stod och väntade, Sanna kopplade loss honom och vips så började han försöka para sej med Eliska.
Underbart men för att vara Eliska så var hon lite orolig så Sanna trodde att det kunde vara lite tidigt så vi ska prova igen i morgon kväll och på onsdag.

Men det blev en hängning på 14 min och sen satte vi in Eliska i bilen och Sanna bjöd på frukost. Men innan frukosten så fick vi se på hennes fina valpar. Sanna hade en kull med pudelvalpar och ja de var faktiskt söta :=) och 2 kullar med tollare. Sambon och hans dotter blev förvånade att tollarvalaprna såg ut som leksaksdjur...
Men det är ju precis så det är..... :)

Eliska och Max med glada mattar!

Sen bar det iväg mot sambons mamma som bor ca 14 mil från Sanna.
Innan vi åkte hem till hans mamma så fick vi en guidad tur där vi fick se allt från hans uppväxt och allt dokumentrades antingen av mej eller av dottern så många bilder blev det... :)
Vi fick se hans lekskola, mammans arbetsplats, högstadium, gymnasium, pappans arbetsplats, lärarinnans bostad, pappans grav, stupade solders gravar, mäktiga innevånare i staden och en hel del annat... Väldigt intressant och spännande :)

En minnessten över stupade soldater

Tror inte att man kan se en sån här inskription på nån gravsten i Svedala

Tror inte att man kan se en sån här gravsten i Sverige!

Här vilar en mäktig familj

Lite öststasliknande eller?

En öststatsliknande biograf!


Vi såg även Fiskars bruk som numera är ett tillhåll för konstnärer och det var vackert och pittoreskt men tyvärr så regnade det mycket när vi åkte där så vi tog inga bilder, vi får se om vi kör förbi en gång till innan vi åker till Åbo.

Sambons mamma blev jätteglad att se...... Eliska... Alltså det är nåt som är i den där släkten att de prioriterar hundarna före människorna hahahahhahaha
Hon frågade snällt om hon fick ge Eliska knackkorv och det fick hon. Det blev en och det blev evå och det blev tre men sen fick jag säga att hon fick vänta lite.... hahahahaha
Knackkorv är samma som vår grillkorv.

Sen bjöd mamman på lunch och efter lunch åkte vi ut till vackra Ekenäs och tittade.

Vackra hus i Ekenäs

Trånga gator i Ekenäs så det var bra träning inför Parisresan

Vacker vy i Ekenäs

Sen när vi kom hem till mamman igen så tog vi det bara lugnt. Sambon och jag gick en sväng på stan med Eliska som kvällsrunda och sen gick vi och la oss tidigt.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0