WDS 120516

Vi käkade med Linn och Emelie på Kinarestaurangen i Skara och fick även efterrätt som för min del var ett självklart val, friterade bananer och glass. Det var gott och vi hade väldigt trevligt och påminde varandra om gamla minnen.

Efter goda middagens så skulle vi åka och tanka på OKQ8 men trots att Linn säger att Skara är en pytteliten stad så hittade vi inte macken.  En helt vanlig dag i min värld. Så det var bara att ringa Linn och säga: ”hilfe, hilfe” och Linn är ju van vid det mesta, så hon svarade bara helt coolt vad är det  nu då? Vi sa att vi hittar inte macken så Linn sa snäll som hon är: vi kommer om  några minuter. Så de körde före oss och även in till macken s å att vi inte skulle missa nåt ;)

Efter att vi hade tankat så började vi köra mot Malmö. Det gick hur bra som helst  och vi kollade några  gånger var Lena och Jonatan  höll hus och det gick  bra för dem  också.

Vi kom fram i planerad tid dvs 01.30 men Lena och Jonatan kom inte förrän 04.30 så  jag  hann sova en bra stund men Pekka kunde inte sova. Det är ju bra komfort i SAABen men eftersom att sätena är skålformade så är det svårt  att sova skönt i den.
Pekka rastade hundarna och gav dem mat. Han gick även till 7eleven och köpte bullar till mej och kaffe till sej. Men då blev han småsnål och köpte inget fika till sej själv så medan han rastade korvarna så köpte jag en varm  macka/pizza med salami och mozzarella till honom. Pekka glad = orkar köra länge = Carina glad!

Nu är klockan 7 och vi har kört över stora och lilla Bält broarna på väg genom Danmark mot Tyskland.

Jag tror att Pekka tyckte att det var lite skoj att jag hade kvar Brofizz så att bommarna öppnade sej automatiskt när vi sakta kom körande….

Det är otroligt praktiskt och billigt att ha BroFizz eftersom att det bara blir halva priset då när man kör över broarna.

Färden gick galant över bron och genom Danmark. Det var lite blött och regnigt men det gör inte så mycket när man ändå bara ska sitta i bilen.

Vi kom in i Tyskland och det gick hyfsat bra en lång stund men sen så började det vara köer… Tror säkert att vi satt i köer i minst 1.5 timmar…Mindre roligt.

Sen skulle vi köra av Autobahn och tanka när vi var i Tyskland. Vi skulle handla lite på Lidl medan Lena och Jonathan tankade sin bil. De kom sen till Lidl och de handlade även dem lite … Lena hittade en blomma som hon skulle ge bort till Meta. Vi hade med oss saker från Sverige. Det var en valpkasse  utan valppärm så jag hoppas hon blir glad.

Vi köpte några jordgubbar som vi tänkte bjuda Meta på och några öl till Pekka. Vi såg även en grej till mamma så vi får se om vi köper  den på väg hem igen.

När vi handlat klart så gick vi över till en spritbutik som blev Jonathans heaven. Vi vet känslan för det är som otroligt när man ser vad saker kostar i Tyskland när man vet vad det kostar i Sverige.
Pekka köpte en Absolut Vodka att ge bort till Revaz som present på WDS.
Jag vet inte hur han är men själv blir man ju jätteglad för varje gång men får nåt helt oväntat av en valpköpare J

När vi då skulle iväg därifrån så kom vi bort från varandra. Vi körde lite fel och fick vända och det visade sej att det hade Lena också gjort. Så när jag ringde för att kolla vart dem är så var de inte på motrovägen utan på nån grusväg där de hade haft 35 rödljus ;)

Vi stannade och tankade i Nederländerna och då ringde Meta och frågade vart vi var nånstans. Då hade vi ca 30km kvar men jag sa att vi hade helt tappat bort Lena så hon blev lite orolig men blev lugnare när hon hörde att även Lena hade en GPS i bilen J
Grejen var att vi kunde inte tanka för Pekka sa att den pumpen var trasig och han kunde inte/ville inte prova på en annan pump. Jag gick i alla fall in och köpte några mackor så att vi inte skulle verka helt utsvultna när vi kom fram ;)

Vi kom fram till byn där Meta bor och skulle tanka. Den här gången gick det bättre men inte bra L
Pekka kunde tanka men det gick inte att tanka helt fullt så vi försöker att göra det i morgon när vi åker.

Vi kom fram till Meta  men  precis som förra året så tyckte TomTom  att Meta bor i ett annat hus,  längre bort ;)

Meta blev glad att se oss och vi fick 3 kindpussar var J Hon är så himla rar och go….

Vi släppte ut hundarna så att de fick rasa av sej och sen dröjde det inte länge innan Lena kom.

Lena släppte ut Elvin och Tonic till våra så de hade skoj. Beyonce så skoj att hon tog sej ut. Varför  ska man vara med hundar när det  finns människor tillgängliga?
Så Beyonce satte sej helt sonika i en blomkruka utanför Metas dörr så att alla kunde se henne…J
Lite rolig är hon den lilla frallan.

Meta bjöd återigen på jättegod mat så vi åt och njöt. Det blev även vin och öl till maten för de som ville ha det.
Efter maten så satt vi och pratadehund ett tag och sen kom Jelle med matte Renni. De var hur trevliga som helst båda två och Renni tyckte mycket om Elektra (det värmde mitt hjärta såklart)

Efter att vi hade fotat hundarna så gick vi in och Meta bjöd på en jättegod äppelkaka.

Vi satt och pratade ännu mera hund och klockan gick snabbt framåt och till slut så sa Renni  att hon var tvungen att åka hem så vi sa hejdå till henne och sen fortsatte  vi att prata ännu mera hund.
Så nu har jag återigen på mina tankar om corgiuppfödning  ;)

Vi gick och la oss och fortsättning  följer….


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0