Parningsresa Mondy-Eliska 121103

Vi kom fram till Sanna på fm och det var som vanligt väldigt trevligt att träffa henne. Sanna hade fixat med håret så nu är hon en skitsnygg blondin.
Vi hade med oss en förlovningspresent till det lyckliga paret men Sanna bara skrattade och sa att de hade varit förlovade i 16 år men hennes kille hade inte gått med på FB förrän i veckan och då ploppade det upp per automatik att de var förlovade.
Men vi är ju inte knussliga så de fick en 16 års förlovningspresent i stället så jag hoppas att hon blev glad.
Vi hade även med oss några smågrejer bara för att Sanna alltid är så otroligt snäll...
 
Vi började med att släppa ihop Mondy och Eliska men de bara lekte och hade trevligt i Sannas nybyggda hundgård. Så efter ett tag så gick vi in och fikade lite.
Vi satt och pratade engelska och finska om vartannat och ibland så är det lite skönt att ha en alldeles egen hundtokig tolk med sej för ofta så pratar Pekka och Sanna med varandra också ....
 
Efter goda fikat så gick vi ut och fotade hundarna. De hade helt andra saker i huvudet men vi fick till några bilder på dem i alla fall ....
 
 
Mondy tycker att det är inte så tokigt med äldre damer som varit med förr.. Mums ser han ut att säga :=)
 
Men det blev ingen parning den här gången heller utan de bara lekte och hade trevligt. Det är ju också bra för leken är ju det som oftast leder fram till parning så det kändes ju hyfsat bra att hon inte fräste åt Mondy för Eliska stod still och vek svansen men hon vek inte alldeles som de ska.
 

Lite träning inför kommande dagar :)
 
Vi håll på att fundera på hur vi skulle göra. Gulliga Sanna sa att de kunde ha Eliska eftersom att hon visste att hon går bra ihop med hennes hundar sen Sanna leasade henne av oss.
Jag har ju ett otroligt kontrollbehov när det gäller hundarna men efter att Sanna hade lovat att hon skulle ta tid på ev hängningar och fota så tyckte jag att det var en helt strålande ide.
Eftersom att jag inte var säker på vilken dag Eliska var i löpet så ville jag gärna ha klart med lite olika möjligheter. Så jag frågade Sanna om det skulle vara möjligt för henne att åka ner till hamnen med Eliska om jag eller någon annan skulle ta båten och hämta Eliska och som den otroligt snälla och trevliga tjej som Sanna är så sa hon att det gick bra.
Jag skickade iväg ett sms till Kim som längtar sej galen efter en Eliskavalp och frågade om hon skulle kunna tänka sej att åka iväg och hämta Eliska nästa helg.
Det är ju helt sjukt vilka människor jag har omkring mej för Kim skulle bara fixa och trixa så skulle hon lösa det....
 
Nu känns allt skitbra .....
 
Vi berättade vad som blivit sagt för Sanna och sen lämnade vi Eliska där och åkte vidare till Karis.
Det känns skitbra att slippa åka 30 mil om dagen eftersom att vi har ju ändå en bit hem och Pekka ser inte så bra i mörker så det här var en kanonbra lösning för oss allihopa.
 
När vi kom till Karis så var vi en stund med Pekka mamma och sen ringde Pekka till sin dotter Emma som jobbar som au pair en bit ifrån Karis så hon åkte tåg en bit och sen åkte vi och hämtade henne.
 
På väg tillbaka så stannade vi och handlade lite mat och lite annat och sen hade vi en trevlig em tillsammans med Pekkas mamma.....
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0