Parningsresa Mondy-Eliska 121107

I morse så klev vi upp kl 05 finsk tid (04 svensk tid) för att hinna plocka ihop våra saker, städa undan hos Pekkas mamma och så packa bilen med det sista.
 
Det gick bra men vi blev lite efter i tidsschemat eftersom att Sanna hade tänkt att åka och jobba kl 7.30.
 
Så vi var hyfsat nöjda med tiden när vi åkte iväg men sen visade det sej att det var skithalt på en stor del av vägen så Pekka var klok och körde sakta. Men vi hade bara kört någon mil när ett rådjur dök upp på vägen alldeles vid bilen men som tur var så gick det bra för både rådjuret och bilen och oss.
 
Vi kom fram utan problem till Sanna och gav henne några presenter för att hon hade skött det här med parningen själv och tagit hand om Eliska hela tiden eftersom att det sparade oss 4 timmar i bilen varje dag...
Sanna, You are the best friend to have :)
 
Sen åkte vi vidare mot Vasa. Eftersom att jag inte hade kunnat sova någonting på natten så sov jag i princip hela vägen till Vasa. Tur att Pekka gick och la sej i tid och att han sovit hela natten så det gick bra för honom att köra.
 
Vi kom fram till Vasa vid 13.15 och båten skulle inte gå förrän kl 15 och de skickar ombord bilar en timme före så vi satt snällt i bilen och väntade.
 
Den här gången var det inte lika många som åkte med färjan så nu blev det ingen hissresa men det gick bra i alla fall. Vi var nästan ensamma med hundar den här gången också förutom en man med en tax. De satt längst bak.
Båtresan gick fint men jag tror att det gungade mer än när vi åkte till Finland. Men vi hade det trevligt så det var ingen fara med oss eller hundarna. När vi skulle kliva av båten i Holmsund så frågade mannen med taxen om vi hade nån som löpte och det hade vi ju. Han sa att hans hund hade varit så orolig och han hade haft samma otur den förra gången han hade åkt båt med honom, att det var en löptik i samma rum.
Jag tyckte att han var snäll och tyst för att ha varit sugen på en löptik ;)
 
När vi kom till Holmsund så ringde jag till Frida (eller om hon ringde mej) så vi hade ett trevligt samtal, precis som vanligt.
Vi körde ut till Frida, Rickard och Nellie och hämtade Lexus och Lizzie. De tyckte precis som vi att de var ljuvliga och lättsamma att ha att göra med. Efter att ha pratat en stund så åkte vi vidare hemåt för att hämta Luke i gideå hos Ichigo och Leia och sen sista valpen hos Linnea och Maggie som haft Lewis.
Det var ju en som blev kääääääääär i Lewis nu när vi var borta så vi kan ju alltid hoppas att han snart blir såld.
 
Efter nästan ett dygn i bilen så var vi till slut hemma igen i Domsjö vid 23.30 tiden....
 
Nu är det bara att hålla tummarna att Eliska är dräktig när vi gör ultraljud på henne i början av december och att det kommer små rödskallar i början av januari.
Gioias kull är ju födda 9 januari och i princip så kan Eliskas kull också bli födda då. Det hade ju varit rätt så roligt :)

Kommentarer
Postat av: диски форд

What a data of un-ambiguity and preserveness of
precious knowledge about unpredicted emotions.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0