WDS 130513

WDS 130513

 

Idag så var vi ganska så ledbrutna efter att ha sovit i bilen. Men Leo var den som sov mest och längst av oss. Leo bruka rju vakna väldigt tidigt när vi är hemma men nu sov hon säkert till 7 eller 8 men då var han iof vaken länge igår kväll.

 

Efter att vi hade käkat frukost och varit på toan så åkte vi till Vadstena kloster.

Visst ja, jag såg det som ett tecken när det första jag såg när jag kom in i affären när det var Budapestbakelser. ;)

Självklart så köpte jag såna som vi kunde förlusta oss på i bilen.

Leo blev sugen på frukt och grönsaker så vi gick in en vända till och han fick välja vad han ville ha att äta på. Det blev en gurka, gula tomater och några äpplen :)

 

Vi parkerade vid Heliga Birgittas staty där hon gav Beyonce sin välsignelse ;) Så nu måste det ju gå bra för henne på WDS.

 

Vi gick även och tittade på alla pittoreska hus och gränder, såg på Vadstena slott och vallgraven runt om slottet och hade det allmänt trevligt.
Leo fick leka i en lekpark och fota fåglar, båtar och Pekka, mej och Beyonce med sin nya kamera och var milt sagt överlycklig över det.

 

Nu har vi köpt lite glass och varit på toa igen och nu ska vi åka till Gränna och titta på när de gör polkagrisar.....

 

Färden har gått vidare och vi har varit på två ställen där de gör polkagrisar.

På det första stället så gjorde de inga polkagrisar idag så vi fick fortsätta närmarmare Gränna så fick vi se en kille som var jätteduktig på att göra polkagrisar.
Leo tyckte att det var spännande och som tack för att han varit så snäll så fick han några smågrejer på det andra stället. På det första stället så köpte vi några små polkagrisar..

Vi åkte även ner till kajen med Leo där det går färja till Visingsö.

Så det tyckte han var spännande och vi kom precis när färjan med lastbilar la till så Leo fick se alltihopa.... Det behövs verkligen inte mycket för att göra barn glada :)

 

Nu är vi på väg mot Helsingborg för att sen i kväll hamna i Trelleborg där vi ska ta färjan över till tyska Sassnitz.

 

Men nu ska vi först hitta nånstans där vi ska käka.....För tillfället så är vi ca 20 mil från Helsingborg.

Leo har varit helt otroligt snäll och glad hela resan. Eftersom att han inte har nån koll på tidsbegrepp så hade han det lite besvärligt från början att förstå att vi inte skulle till andra länder på en gång.
Men eftersom att vi har gjort en del annat skojigt under resans gång så har han "glömt bort" att fråga så mycket om det utan varit nöjd och glad över det som varit under dagarna.

 

Vi käkade på Max eftersom att Leo fick välja och sen gick vi in på Biltema en sväng där jag köpte en typ av kudde som man kan sätta fast med sugkoppar på rutan så att Leo kan luta sej mot den när han somnat.
Jag köpte även solskydd till sidorutorna bak eftersom att det kan ju bli bättre väder senare i veckan än vad vi har här just nu (småduggar). Hittade även en kanin som man trär på säkerhetsbältet för att inte det ska skava mot halsen på Leo.

Det gäller ju att göra resan så angenäm som möjligt för Leo för det skulle inte vara skoj om han skulle börja gnälla efter att ha åkt 100 mil när det är typ 600 mil kvar att åka ;)

 

Vi kom lyckligt och väl fram till Trelleborg i god tid innan vi skulle checka in på båten.

Pekka knappade in matställen på Tomtom så vi hittade en Sibylla som vi åkte till.

Efter att vi hade käkat så skulle vi kolla var vi skulle checka in nånstans på båten.

Jag kan säga som så, det var inte det lättaste jag har gjort under mina resor ;)

Men efter tre försök så hamnade vi i rätt kö och kunde säga till Lena och Andreas hur de skulle göra för att inte köra lika fel som vi hade gjort....

 

Eftersom att vi var ute i så god tid så fick vi sitta och vänta en bra stund innan vi fick köra ombord på båten.

Det var väl det Leo tyckte var jobbigast på hela resan, att vänta på att få åka båt.

 

Eftersom att jag har handikapptillstånd så fick vi parkera närmast dörren och det är ju kanon.

 

Vi gick upp med Beyonce och där träffade vi på Lena och Andreas på en gång.

Vi satt och pratade och hade trevligt och en ryss gav mej arga blickar för han ville ligga och sova på en soffa men jag låtsades som ingenting så han gick efter en stund iväg till ett annat ställe för att få sova i lugn och ro.

 

Vi handlade lite på tax free och Pekka sov lite på båten innan det var dags att kliva i land i Tyskland.

 

Där blev vi lite skärrade för polisen tog alla polacker men som tur är så är vi ju inte polacker så vi klarade oss från en razzia.
Men ni som följt mina äventyr förut vet att jag skulle inte ha blivit ett dugg förvånad om de tagit oss och kört före med blåljusen på till närmaste polisstation :)

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0