WDS 130514

WDS 130514

Efter att ha åkt några mil från Sassnitz så stannade vi på en parkeringsficka för att sova några timmar och det var otroligt skönt.

Sen fortsatte vi mot Dresden som ligger på gränsen mellan Tyskland och Tjeckien.
Lena och Pekka hade kollat upp så man måste ha ett märke på bilen som måste sitta på ett speciellt ställe för att få köra på motorvägarna i Tjeckien och Ungern.
Så vi stannade på en trafikplats vid gränsen och köpte såna märken.
Pekka fick sitt där det skulle vara men det gick lite sämre för Lena så vi får väl se om det är hon som blir tagen av farbror polisen den här gången ;)

Tomtom (vår GPS) sa att det var en väg som var avstängd på väg mot Plitzen där vi ska övernatta.
Så vi körde mot Prag och det kändes som att vi körde runt samma berg från väldigt olika håll innan vi åkte söderut. Väldigt märkligt var det ....

Men vi tankade i Tjeckien eftersom att både Pekka och Lena hade kollat att det skulle vara billig bensin och det var det verkligen. Här kostar bensinen ca 10:-/l så det blir ju en viss skillnad när man tankar fullt .... Till det bättre för en gångs skull :)

De tror att det ska vara ungefär samma pris även i Ungern så det vore ju toppen.

Vi kom fram till hotellet lite före Lena och Andreas.
Ett mysigt litet hotell i utkanten av staden.
Omgärdat av stängsel som låses nattetid... Känns sisådär att lämna saker i bilen eftersom att tjeckiska sidor varnar för att det kan man inte göra för då blir det stulet... :(
Vi gick in till receptionen där det satt en ung tjej och vi började prata engelska och hon hängde med lite i alla fall.
Hon såg att vi hade Leo med oss och vi sa att det var ok men sen fick hon skräck i ögonen när vi sa att vi även har en hund.
För då lät det som att hundarna inte skulle få vara med på rummet.
Väldigt märkligt eftersom att vi skulle ju inte boka ett hotell där man inte får ha dem med sej eftersom att de är ju anledningen till att vi åker på dessa äventyr.

Hon frågade hur stor Beyonce var så jag sa att det var en liten, snäll fransk bulldogg. Ja om vi lovade att hon inte skulle hitta på nåt så skulle det gå bra.

Vi gick upp tre trappor eftersom att det var på andra våningen och det var inte trevligt för mina knän men det är som vanligt bara att bita ihop och göra så gott man kan...

Vi hade precis kommit upp på rummet och Pekka hade börjat att bära upp våra väskor när Lena kommer och säger att Beyonce måste sitta i bur.
Varför det sa jag eftersom att vi har ju betalat för henne och sagt att hon kommer inte att märkas av nånting på rummet.
Men eftersom att Lena hade två större hundar så åkte Beyonce med på samma så Pekka bar upp buret men vi tänker inte ha henne i det för då kommer hon att gnälla eftersom att hon är van vid att vara med oss i sängen.
Vi fick ju även betala för Leo men han fick inte ens en extra kudde så jag har inte så dåligt samvete alls...
Men vi fick i alla fall byta till ett rum för rökare och det var ju helt ok. Det som var synd var att det första rummet hade badkar men det rummet vi fick sen hade dusch. Det hade varit väldigt skönt för min rygg och resten av lederna också att få bada riktigt hett men nu blev det som det blev.

Vi fick i alla fall finare möbler i rummet som blev vårt.
Jättestort rum med skrivbord, två fina fåtöljer, 2 sängbord, dubbelsäng, hall och toa med dusch.

Rummet, 2 vuxna, 1 barn och en hund blev ca 500 kr inkl frikost i morgon bitti som inte ingår så det var ju helt ok. De rum jag har haft i Sverige och våra andra resor runt om i världen har varit dyrare och mycket mindre.

Vi var hungriga och eftersom att man får mycket för pengarna i det här landet så tänkte vi käka på restaurangen som ligger bredvid hotellet.

Lena och Andreas hade redan gått ner för att kolla läget. Jag va rju tvungen att sätta alla mobiler och annat på laddning så vi kom lite senare..

Stället var ganska mysigt som en äldre pizzeria ungefär. Men eftersom att man nu är van vid att det alltid är rökfritt hemma så var det inte så fräscht att behöva sitta där med alla som röker :(
Jag mådde lite illa av det, men så är ju kulturen här nere .....

Då började det riktiga äventyret. Servitrisen kunde ingen engelska och vi kan inte tjeckiska :)

Pekka hade en teori att de skulle kunna tyska så han försökt epå tyska men det gick inte heller så bra och matsedeln var på tjeckiska och en del på engelska.

Pekka råkade beställa fel dvs peka på fel rätt ;) Vi skulle ha kött med örtsmör men fick kött med grönpeppar och haricot vere (vet inte hur det stavas)

Efter att vi hade beställt maten till oss och pannkaka till Leo så kom jag på att jag ville även ha dessert.
Lena såg att de hade Sunday och det borde ju gå bra.
Men nja, det gick inte så bra. Servitrisen förstod inte vad vi sa och när vi pekade så kom hon sen ut med efterrätten innan varmrätten hahhahahahha

Efterrätten skulle vara glass med grädde och färska frukter.
Det var glass (med frusna bitar i, som när nånting tinat och sen blivit frusen igen, grädde på sprutflaska och konserverade frukter ;)

Men man ska väl inte klaga för 3 varmrätter, 2 cola, en stark öl och en dessert gick på ca 200:-

Vi var så otroligt trötta när vi kom upp på rummet så vi gick bara och la oss.
Duscha och fixa till oss får vi göra i morgon innan frukosten.

Ska bli riktigt intressant att se vad den innehåller :)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0