WDS 130516 em

WDS 130516 em

Ja vi bestämde att vi skulle ta det lite lugnt idag mest för Leos skull. Det har ju varit massor med flängande hit och dit nu sen i söndags men han har varit otroligt snäll och glad, trots att han inte har sovit så mycket på dagarna som han gör när han är ledig och hemma i Domsjö.

Idag så fick han i alla fall sova ut ordentligt i sin säng på hotellrummet och vi tog det bara lugnt och var där med honom såklart.

När Leo vaknade så hade vi bestämt att vi skulle åka in på Zoo i Budapest. Sagt och gjort och efter att ha varit och pratat med de otroligt trevliga människorna i receptionen så insåg vi att jag med min onda rygg skulle må mycket bättre av en taxi. Dessutom så skilde det nästan bara några tior mot om vi hade åkt buss och två olika tåg.

De i receptionen hjälpte oss också att boka taxi eftersom att det är lite varning för ockrare på taxi här nere.

Vi fick en jättetrevlig chaufför som berättade massor om stan och om sej själv för oss under färden.
I sin ungdom så hade han liftat upp till Köpenhamn så han hade koll på vart Sverige låg i alla fall.
Ja det är klart att han tyckte att vi var lite märkliga som bilade ner när det går flyg men det är vi ju vana att höra vid det här laget ;)

Han släppte av oss alldeles vid Zoo och vi betalade in oss och började vår vandring. Även zoo är ju mycket billigare än i Sverige. För 2 vuxna och ett barn så betalade vi ca 120:-

Jag kan ju inte gå så mycket och fort så att vi löste det som så att jag satt på olika bänkar runt om i djurparken medan Pekka och Leo gick runt och kollade på alla djur. Det blev bra för oss alla :)

Leo fick ta kartan över djurparken och han var superduktig på att hitta till rätt ställe hela tiden.

Efter att ha gått kanske halva djurparken så kom vi till en lekplats där Leo fick härja av sej riktigt mycket.
Han tyckte att det var hur skoj som helst.
Vi käkade även lunch/middag inne på djurparken och det var enkelt och gott, helt i min smak.

Efter lunchen så var klockan lite mycket så fokuserade vi på att vi skulle kolla på krokodilerna och sen åka hem.
Leo fick läsa kartan nästan hela tiden och fastän det var lite klurigt att hitta till krokodilerna så hittade han dem hur lätt som helst.
DUKTIG LEO!
Han var så stolt när han gick där och höll i kartan och när jag frågade var vi hade käkat så visade han exakt var det var nånstans och berättade om hela turen.
Jag blir så glad i hjärtat när jag hör att han börjar minnas olika saker riktigt bra. Det kommer att underlätta väldigt mycket inför skolstarten sen ...

Som en belöning så skulle han få välja nåt från affären i djurparken. Först valde han ett djur (minns inte vad det var för nåt), men jag frågade om han inte hellre ville ha en krokodil...
Klart att han ville det :)

Den är ganska stor och såklart grön, som är Leos favoritfärg.

Sen var det ju frågan hur vi skulle ta oss hem igen. Vi hade varit smarta nog att ta ett visitkort från hotellet och det var en supersmart ide. Nej den kom inte från mej :)

Pekka gick fram till en taxi och kollade om han kunde skjutsa hem oss igen och det gick bra.

Jaq brukar verkligen inte vara åkrädd men det här var på gränsen mest hela tiden...

Den här taxiresan fick Paris trafiken att framstå som ett dagis... Han var helt galen och sicksackade genom trafiken, körde omvägar runt stan (det var bra för det var rusningstrafik), skrek "stupido" åt dem som inte körde tillräckligt fort när det var grönt ljus och Leo åkte mot mej i baksätet när han svängde, trots att han satt bältad....
Dessutom så kunde han inte ett ord engelska...

Som tur var så kom vi i alla fall helskinnade hem.

Sen på kvällen så satt vi och hade det trevligt med Lena och Andreas på vårt rum.

När de hade gått hem så kollade jag på några svenska TV program på TV play...
Ibland så är tekniken fantastisk .....

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0